Активізація допомоги Збройним Силам України та підготовка до початку другого семестру розглянуті на ректораті

26 січня 2015 року

 26 січня відбулося чергове засідання звуженого ректорату університету. У вступному слові ректор Станіслав Ніколаєнко висловив слова жалю з приводу загибелі мирних жителів у Маріуполі внаслідок обстрілу міста терористами. Звертаючись до проректорів, співробітників, студентів університету, він закликав активніше допомагати Збройним Силам України, направляти у зону бойових дій необхідне - речі, продукти харчування, медикаменти.

 
Разом з тим ректор акцентував увагу на підготовці до навчального семестру, який розпочнеться 9 лютого. Відповідні служби отримали доручення щодо узгодження розкладу занять, підготовки аудиторного фонду та лабораторій. Навчальний процес повинен розпочатися організовано і з новою якістю.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша ознайомив з програмою навчання керівників структурних підрозділів, яке пройде 28-29 січня. Також триває підготовка до проведення І етапу студентських олімпіад, участь в яких традиційно беруть більш ніж три з половиною тисячі студентів університету. Нової якості потребує підготовка переможців цього етапу, аби на рівні міста, області, країни студенти гідно представили наш виш.
Учений секретар Оксана Барановська нагадала, що 12 лютого будуть заслухані звіти керівників структурних підрозділів за 2014 рік. А 20 лютого відбудеться наступне засідання вченої ради.
 
Проректор з навчально-науково-виробничої роботи та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ревізій приміщень та матеріально-технічної бази у зв’язку зі зміною структури університету. Також до 1 лютого будуть закінчені ремонти місць загального користування у 8-му та 11-му гуртожитках, до березня планується завершити покрівельні роботи на 4-му гуртожитку 
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук повідомив про роботу щодо залучення на навчання до університету іноземних студентів. Зацікавленість в отриманні вищої освіти у стінах нашого вишу виявили абітурієнти з африканських країн, Індії. Зараз іде прийом на підготовче відділення. 29 січня відбудеться вебінар, організований канадськими колегами-вченими на тему сталого розвитку університетів. Участь у цьому заході візьме декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. Сьогодні до університету завітає делегація університету м.Фукусіма (Японія), з яким буде підписано меморандум про співпрацю.
 
Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, начальники відділів юридичного Андрій Бова, планово-фінансового Наталія Дробот, кадрів Микола Михайліченко, начальник військової кафедри Анатолій Есаулов проінформували про поточну діяльність служб.
 
Навчальний відділ до кінця тижня готує проект положення про екзаменаційні комісії, про що повідомила його начальник Оксана Зазимко.
 
Голова первинної профспілкової організації співробітників університету Ростислав Тарасенко ознайомив пропозицію профкому - провести конференцію трудового колективу 20 лютого 2015 року. У зв’язку зі зміною структури університету потрібно обрати нових делегатів. Кількість та квоти  будуть затверджені спільним рішенням профкому та ректорату.
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило доповів про ситуацію навколо профілакторію університету. Так, на його базі доцільно було б організувати підготовку медсестер з числа студенток першого курсу. 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про завершення на цьому тижні роботи рейтингової комісії, необхідність оголошення тендерів на закупівлю обладнання.
 
 
Підсумовуючи роботу засідання ректорату, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, проректору Валерію Іщенку – контролювати якість ремонтів, запропонувати план озеленення території університету. Проректору Сергію Кваші – продовжити роботу над системою запобіганню плагіату, поліпшити навчально-методичне забезпечення для іноземних студентів. Першому проректору Ігорю Ібатулліну – провести засідання ради технопарку, на якому розглянути дорожню карту запроваджень наукових розробок вчених університету. Ученому секретарю Оксані Барановській – звести загальноуніверситетський план роботи на лютий.
 
Також були розглянуті і інші питання діяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook