Розвиток обдарованої студентської молоді, сприяння реалізації її творчих здібностей – пріоритетні завдання кафедри журналістики та мовної комунікаії НУБіП України

31 березня 2023 року
  Цьогоріч  попри всі складнощі та виклики, пов’язані з війною, відбувся І етап Всеукраїнських студентських олімпіад із дисциплін «Журналістика», «Українська мова за професійним спрямуванням» та «Латинська мова», організованих викладачами кафедри журналістики та мовної комунікаії. Мета проведення олімпіад – підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошук обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої активності.
  27 лютого 2023 р. стартував І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з латинської мови – мови, якою не послуговуються в повсякденному спілкуванні, але без якої не відбуваються судові процеси, наукові конференції, поетичні диспути тощо.  В інтелектуальному змаганні взяли участь 56 учасників – студенти, залюблені у влучне слово, небайдужі до свого інтелекту, власного освітнього рівня та комунікаційної культури.
  Здобувачі освіти першого та другого курсів гуманітарно-педагогічного факультету, факультетів ветеринарної медицини, водних біоресурсів та аквакультури, харчових технологій та управління якістю продукції АПК участю у заході довели, що можуть змінюватись епохи, зароджуватись і відживати соціальні, духовні чи культурні явища, але освічені люди не можуть обійтись без крилатих фраз латинського походження, могутніх за своїм змістом та емоційністю.
 
  Переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з латинської мови стали:
 
1 місце – Павліковська Любов (СР-22001б)
 
2 місце – Віштакалюк Денис (Водн-21001б)
                Джур Діана (ГЗ-22001б)
 
3 місце – Радіонова Марія (Журн-22001б)
                Шевчук Ярослав (ГЗ-22001б)
                Бегаль Юлія (Водн-21002б)
 
  3 березня 2023 року вперше в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з журналістики. У конкурсному змаганні взяли участь студенти другого-четвертого курсів спеціальності «Журналістика». За право бути першими змагалися 97 учасників – майбутніх фахівців медіасфери. Різноманітні тестові та творчі завдання були спрямовані на перевірку рівня засвоєння знань із журналістської етики та журналістської майстерності, теорії масової комунікації та інформації, історії журналістики, літературного редагування журналістських текстів, конвергентних медіа тощо. 
  Конкурсанти продемонстрували високий рівень засвоєння теоретичних положень, а виконання творчого блоку завдань ще раз засвідчило, що студенти-журналісти відкриті до стрімких змін в інфопросторі, вміють креативно мислити й творчо застосовувати отримані під час занять знання та досвід. Учасники олімпіади, серед яких є і студенти, що вже працюють у медійній сфері, успішно впоралися з виконанням усіх завдань і переконливо довели готовність підкорювати нові вершини журналістського фаху.
 
Переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з журналістики стали:
 
1 місце – Ткач Ольга (Журн-19002б)
 
2 місце – Кармазіна Катерина (Журн-20001б)
               Мацібура Вадим (Журн-20001б)
 
3 місце – Качурина Марина (Журн-19002б)
               Мошківський Владислав (Журн-20001б)
  16 березня 2023 року відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови за професійним спрямуванням. Понад 150 студентів – шанувальників та знавців рідної мови з різних факультетів НУБіП України – взяли участь у випробуванні.
  Олімпіадні завдання охоплювали широкий спектр мовних питань із правопису, словотвору, лексикології, фразеології, синтаксису, пунктуації та культури мови. Під час виконання лінгвістичних завдань конкурсанти продемонстрували свою мовознавчу ерудицію, а в процесі написання твору – креативний потенціал. 
  Переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови за професійним спрямуванням стали:
 
1 місце – Радіонова Марія (СР-22001б)
 
2 місце – Тарасенко Валерія (СР-22002б)
              Маламуж Олександра (Пс-22001б)
 
3 місце – Супруненко Діана (Пс-22001б)
              Кухарєва Христина (ЗаР-22001б)
 

Вітаємо переможців і бажаємо нових успіхів на шляху до

професійного зростання!

 
Оргкомітет проведення заходів

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook