Виховна година під час чергування наставника у гуртожитку №5 та в аудиторії

18 березня 2023, 14:10
   Частина студентів механіко-технологічного факультету, що навчаються на спеціальності «Транспортні технології», проживають у гуртожитку №5. Згідно затвердженого деканом факультету графіку, викладачі факультету проводять чергування у гуртожитку. 15 березня ц.р. у гуртожитку чергувала доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, куратор групи ТТ-2207ст Марчишина Євгенія Іванівна.
   Куратор групи ТТ 2208 відвідала гуртожиток №5, кімнати 421, 414, 110, де проживають студенти, та поспілкувалась з ними з назрілих питань. Разом із старостою групи Анною Сокирко та заступником старости Олександром Лисенком оглянули кімнати, де приживають наші студенти, побутові приміщення, кімнату підготовки до занять. Для всіх мешканців функціонують кухні з побутовою технікою, душові, вбиральні. В даний час стан утримання кімнат задовільний. Студенти, які проживають у гуртожитку, мають дотримуватись чітко окреслених правил внутрішнього розпорядку, комендантської години, не сприймаючи це як обмеження власної свободи. Більшість студентів МТФ це розуміють та дотримуються правил проживання в гуртожитку. 
   Так як у столиці ще трапляється багато випадків захворювання на Covid-19 та на інші інфекційні хвороби, ми разом з студентами обговорили необхідність дотримання правил особистої гігієни, користування антисептиком, уникнення масових скупчень людей.
   Наше спілкування продовжувалось під час кураторської години в аудиторії 361. «Чесно кажучи, я вже встигла засумувати за нашими рідними аудиторіями. Нам не вистачало живої комунікації і ми її отримали. Так, є і періодичні переривання занять через повітряну тривогу. Дистанційний формат звичайно зараз є безпечнішим, але виконання лабораторних занять в аудиторії є набагато зрозумілішим...» − каже студентка Аліна Трикоз.

   «Навчатись в умовах війни - непросто. Постійно знаходишся у підвищеному емоційному стані через тривоги. Але нам прийдеться відновлювати та відбудовувати країну. Тому зараз неабияк важливо здобувати якісну освіту, адже в нашій логістичній спеціальності важливо робити це в очному форматі, тому, що маємо досить велику практичну складову…» − наголосив студент Олександр Корнієнко.
     Розмова стосувалось питань очного відвідування занять, підготовки до занять, недопущення пропусків, відпрацювання пропущених занять з поважних причин, майбутніх екскурсій, влаштування побуту студентів, спілкування з батьками, формування свідомої нації та свідомого громадянина на прикладі величних українських постатей Т. Шевченка, Л. Українки, В. Симоненка, Л. Костенко та ін.

 

Євгенія Марчишина, куратор групи ТТ-2207 ст
Анна Сокирко, староста групи ТТ-2207 ст

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook