Представники кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука прийняли участь у роботі Польсько-української міжнародної конференції

24 березня 2023, 18:21

      23-24 березня 2023 року в Університеті імені Адама Міцкевича (м. Познань, Республіка Польща) у гібридному форматі відбулася Польсько-українська міжнародна конференція на тему «Вплив російського вторгнення в Україну на сільськогосподарську діяльність, продовольчу, енергетичну безпеку і екологічну деградацію», організована кафедрою сільськогосподарського, продовольчого та екологічного права факультету права і управління.

У роботі конференції прийняли участь представники кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Національного університету біоресурсів і природокористування України – завідувач кафедри, д.ю.н., професор, член-кореспондент АПрН України Володимир Єрмоленко і професор кафедри, д.ю.н. професор Олена Гафурова.

Науковці виступили із доповіддю на тему: «Проблеми правового регулювання продовольчої безпеки України в умовах воєнного стану». Здійснивши аналіз таких критеріїв продовольчої безпеки, як: 1) добова енергетична цінність раціону людини; 2) забезпечення раціону людини основними видами продуктів; 3) економічна доступність продуктів, вони дійшли обґрунтованого висновку щодо порушення конституційного права громадян України на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї (ст. 48 Конституції України).

Враховуючи зазначене, було запропоновано прийняття довгострокової державної цільової програми, спрямованої на забезпечення продовольчої безпеки України, як в умовах війни, так і у післявоєнний період.

 

Олена Гафурова
професор кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. В.З. Янчука

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook