Профорієнтаційна робота на часі

3 березня 2023 року

Правильний вибір професії — це моральне задоволення людини на довгі роки життя, висока самооцінка, поєднання особистих і загальних інтересів.

Питання щодо вибору майбутньої професії та навчального закладу, в якому її краще здобути, особливо хвилюють школярів випускних класів. Допомогу їм у пошуках відповідей на них надають батьки, вчителі та, відповідно до плану профорієнтаційної роботи, члени педагогічного колективу коледжу. Зокрема, з метою допомогти учням визначитися з майбутнім вибором професії, 3 березня 2023 року викладачки Валентина ВДОВИЧ та Людмила ЧЕРНЕНЬКА провели профорієнтаційну роботу в Новосілківській гімназії, Забірському опорному закладі освіти Боярської міської ради, Музичанському ліцеї Білогородської сільської ради. В ході зустрічей вони ознайомили школярів з умовами навчання у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України», презентували інформаційні матеріали щодо вступної кампанії 2023 року.

Потенційні абітурієнти - учні 9 та 11 класів поспілкувалися з представниками закладу освіти, отримали детальну інформацію про спеціальності, за якими коледж здійснює підготовку фахівців, котрі на сьогодні є затребуваними на ринку праці. Учні та педагоги опорного закладу освіти, гімназії і ліцею більше дізналися про особливості освітнього процесу закладу фахової передвищої освіти, умови вступу до коледжу та навчання в ньому.

Як викладачки фахових дисциплін з багаторічним стажем роботи Вдович В.Г і Черненька Л.Б. також надали учасникам зустрічей детальну інформацію про можливості, перспективи працевлаштування і кар’єрного росту у подальшому житті за умови отримання професії у коледжі та подальшого навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Педагогині проінформували і про сайт коледжу, на якому можна відслідковувати головні події студентського життя й інформацію, необхідну абітурієнтові при вступі; також висловили подяку адміністраціям шкіл за надану можливість поспілкуватися із школярами і запросили старшокласників 18 березня 2023 року відвідати День відкритих дверей у коледжі, щоб пройнятися атмосферою освітнього закладу і зрозуміти, в якій професії вони найкраще зможуть реалізувати свої здібності і можливості.

Людмила ЧЕРНЕНЬКА, викладач облікових дисциплін,

Валентина ВДОВИЧ, завідувачка міжкафедральної навчальної лабораторії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook