Студенти-землевпорядники провідних закладів освіти України обговорили питання землеустрою і топографічної діяльності в умовах війни та післявоєнного відновлення

12 березня 2023 року
  Естафету наукових заходів, присвячених 125-річчю НУБіП України, цими днями перейняв факультет землевпорядкування. Ми взяли на себе сміливість провести очний захід і запросити здобувачів з провідних закладів освіти, які готують бакалаврів та магістрів з геодезії та землеустрою, фахівців з ГІС та оцінки земель.
  До НУБіП завітали студенти НТУ «Дніпровська політехніка», Національного транспортного університету, КНУ ім. Тараса Шевченка, Одеського державного аграрного університету, Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка», ЧНУ ім. Юрія Федьковича, Київського національного університету будівництва і архітектури, ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України», Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, ВСП «Боярський фаховий коледж» НУБіП України.
  Тема земельних відносин та особливостей проведення землевпорядних робіт в умовах воєнного стану в Україні наразі є важливою. Дату заходу було вибрано не випадково, адже друга субота березня – це професійне свято усіх землевпорядників.
 
  Формат заходу передбачав роботу пленарного засідання і секцій. На випадок повітряної тривоги, підготували затишну аудиторію в укритті 6 навчального корпусу.
  Конференція проходила протягом трьох днів, 8-10 березня, та була розпланована до дрібниць. Перший день – неформальний, студенти мали змогу познайомитися один з одним, відвідати «родзинки» Університету та облаштуватися. А от 9-10 березня власне і відбувалася конференція.
  Ще з самого ранку 09 березня простір навчального корпусу мав унікальні локації, де провідні геодезичні компаній «GeoFix», «Elnav», «Culver Aviation», «System Solutions», «DroneUA» і представники громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України», Національного центру управління та випробувань космічних засобів презентували усі геодезичні новинки, допоміжні технічні засоби та модернізовані популярні електронні прилади.
 
  Вітальним словом нас зустріли організатори та запрошені гості: Олександр ЯремаДержавний секретар Кабінету Міністрів України, випускник факультету землевпорядкування 1996 року, Сергій Кваша – проректор із навчальної і виховної роботи НУБіП, Анатолій Полтавець – голова правління ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», Валерій Яковенко – співзасновник компанії «DroneUA».
  Очільник факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков, окрім вітального слова до учасників, розкрив питання підготовки фахівців у сфері геодезії та землеустрою в НУБіП України в умовах воєнного стану.
 
  Фахова доповідь Тетяни Кондратенко, менеджеру із розвитку бізнесу Germadrones GmbH, стосувалася використання безпілотного комплексу Songbird для топографо-геодезичних робіт.
  Сергій Сластін та Олег Піскун із Національного центру управління та випробувань космічних засобів розповідали про послуги, що надає їхній центр.
  Студенти третього курсу факультету землевпорядкування НУБіП Дмитро Матвійчук і Георгій Юрченко представили доповідь у якій вони розкрили особливості інженерно-геодезичних вишукувань необхідні для попередження руйнування і виконання спостережень за станом будівлі навчального корпусу №1 НУБіП України, що були проведені ними при створенні топографічного плану масштабу 1:500 на територію навчального корпусу №1 НУБіП України.
 
  
  Далі була дружня кава-брейк і мала б розпочатися робота секцій. Але реалії нашого часу такі, що корективи внесла повітряна тривога. Проте облаштована аудиторія в укритті дозволила без перешкод не порушувати регламент і студенти та аспіранти продовжили працювати по секціям. Перша секція: «Землеустрій та кадастр в умовах воєнного стану та топографо-геодезична діяльність», друга – «Оцінка земель і збитків завданих земельному фонду».
 
 
  Заключною частиною конференції були доповіді роботодавців, таких як Микола Скорик, Олексій Куценко, Михайло Туряниця, Денис Судика, Андрій Менько, Олександр Бесараб та Влад Сорока.
  Завдяки конференції були розглянуті важливі теми та проведені інформативні дискусії, які стосувалися саме землевпорядних робіт та вирішення проблем, що виникли під час воєнного стану. Усі учасники отримали сертифікати, а кращі доповідачі – дипломи! За результатами заходу буде видано збірник праць.
  Відзначимо і роботу організаційного комітету до якого увійшли Олександра Калініченко, голова студентської організації факультету землевпорядкування та її заступники з різних напрямків – Анастасія Сиволап, Дмитро Матвійчук та інші. Ви дуже круті організатори, адже захід відбувся на високому рівні, усі пункти програми конференції були продумані і пропрацьовано.

  Також дякуємо партнерам заходу – Всеукраїнській громадській організації «Асоціації фахівців землеустрою України», компаніям GeoFix, ELnav та System Solutions за якісні матеріали та цінні подарунки!

 
 
Наталія Мединська,
в.о. завідувача кафедри земельного кадастру
Анна Сітайло,
студентка факультету землевпорядкування

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook