Якісна підготовка до Єдиного Вступного Іспиту з англійської мови — запорука успішного вступу до магістратури

9 березня 2023 року
  Важливість знання англійської мови в сучасному світі важко переоцінити. Адже, це – універсальна мова, якою в тій чи іншій мірі користуються люди практично у всіх країнах.

  У 2023 році для вступу в магістратуру потрібно скласти ЄВІ з іноземної мови. Інакше кажучи, якщо ви успішно отримали диплом бакалавра і хочете продовжити навчання для отримання ступеня магістра, без складання ЄВІ вам не обійтися. Складання іспитів на магістратуру – справа дуже відповідальна і готуватися до неї потрібно заздалегідь. Складно не погодитися, що іспити – завжди досить кропітка справа, яка вимагає багато уваги, часу, зусиль, терпіння і, звісно, старанної підготовки.

ПІДГОТОВКА ДО ЄВІ – ЦЕ ПРОСТО!
  Викладачі кафедри англійської філології – професіонали своєї справи. Вони успішно допомагають впоратись з цим нелегким завданням. Наразі на четвертому курсі дисципліна «Англійська мова» включена до навчальних планів усіх факультетів нашої Alma Mater, щоб допомогти студентам інтенсифікувати свої знання, отримані на заняттях на першому та другому курсах, адже саме стільки триває в нашому університеті базовий курс з іноземної мови.
  Заняття з студентами факультету інформаційних технологій.
  Викладач: асистент Медяник Г.А.

  Заняття з студентами гуманітарно-педагогічного факультету.
  Викладач: доцент Шанаєва-Цимбал Л.О.
 
 
 
  Запорука ефективної підготовки до ЄВІ з англійської мови – відвідування занять плюс самостійна практика. І саме перше питання вирішують кваліфіковані викладачі кафедри англійської філології, які цілеспрямовано готують майбутніх магістрів до складання тесту ЄВІ. Вони не лише повторюють зі студентами матеріал, який вивчався раніше і, можливо, дещо забувся, під їх професійним куруванням студенти навчаться:
  • правильно розподіляти час у процесі складання тесту;
  • відрізняти основне і другорядне;
  • розуміти контекст;
  • розуміти мету кожного завдання;
  • ігнорувати слова-дистрактори;
  • обґрунтовувати свою відповідь.
  Викладачі мають багаторічний досвід підготовки до цього іспиту і використовують сучасні методики видавництв Cambridge, Pearson, Macmillan, які створені для підготовки до екзаменів різних форматів, у тому числі і ЄВІ.

  Також наразі тривають набори в групи з підготовки до ЄВІ. Тобто, окрім звичних занять за розкладом, студенти можуть додатково відвідувати безкоштовні курси, проведення яких забезпечується кафедрою англійської філології. Курси допоможуть швидко підтягнути саме ті навички та знання, які тестуватимуть. Для початку викладачі запропонують вам пройти пробний тест, щоб визначити поточний рівень і скласти план навчання. Програма підготовки будується на офіційних вимогах до кандидатів, які складають ЄВІ, включає практику необхідних граматичних правил, вивчення лексики, яка може випасти вам на іспиті. Крім того, на заняттях студент навчиться правильно розподіляти та контролювати свій час під час тестування.
  Як правило, кандидатам із рівнем Intermediate або Upper-Intermediate достатньо 3-4 місяців для підготовки. За цей час студент зможе освіжити знання, отримані за час навчання в університеті та натренуватися чітко і швидко виконувати завдання тесту.

Запитання, які найчастіше хвилюють наших студентів:
 
1) Чи можливо підготуватись самостійно?

  Самостійно це зробити доволі важко, хоча, звичайно, є самовчителі, різноманіття посібників, тощо. Якщо у вас початковий рівень мови, вони мало чим допоможуть. Простіше буде вчитися за допомогою досвідчених викладачів кафедри англійської філології, які структуровано подадуть матеріал; підтягнуть слабкі місця; поповнять запаси лексики; покращать знання з граматики. Тест доволі складний, особливо для негуманітарних спеціальностей. Чому так? Бо студенти технічних, економічних, природничих спеціальностей нерідко нехтують систематичним вивченням іноземної мови. Усі складнощі можна подолати, якщо вивчати мову систематично. Об’єктами оцінки є мовленнєва компетентність у читанні, а також мовні лексичні та граматичні компетентності. Лексичний мінімум вступника складає 2500 одиниць відповідно до сфер спілкування і тематики текстів.
  Самостійне навчання не є обов'язковим, але це ефективне доповнення до процесу підготовки. Радимо виконувати вправи з офіційних посібників і тренувальних тестів, які є на сайті іспиту. Там же ви знайдете приклади екзаменаційних листків і перелік тем, які перевірятимуться на ЄВІ з англійської.

2) Якщо у мене поганий рівень англійської, чи складу я ЄВІ?

  Насправді, на ЄВІ навіть хороший рівень англійської не гарантує відмінний результат. А якщо твій рівень не надто хороший, проте ти все ж збираєшся здавати ЄВІ, то найкраща порада – це підготовка. І розпочинати її потрібно вже зараз. Проте це має бути не просто вивчення англійської мови (адже вивчити її всю за короткий період часу неможливо). Твоя підготовка має бути орієнтована виключно на те, що тобі потрібно на ЄВІ. І, звісно, розуміння стратегій виконання завдань. Саме такий підхід допоможе тобі скласти ЄВІ на хороший бал.

3) З чого починати готуватися до ЄВІ 2023?

  Незалежно від рівня, починати підготовку варто з проходження тесту ЄВІ (усі тести ЄВІ минулих років розміщені на https//osvita.ua) та дізнатись загальну інформацію, що допоможе зрозуміти, над чим тобі потрібно працювати та побачити свої помилки. Обов’язковим є ознайомлення із програмою ЄВІ аби зрозуміти які теми слід додатково опрацьовувати. Так ти не будеш витрачати зайвий час і зможеш зосередитись лише на тому, що тобі знадобиться на тесті. Далі склади собі план підготовки. Наступні кроки – це лише твої зусилля та систематичність підготовки. Якщо ти опрацюєш теми, які передбачені програмою і зрозумієш стратегії виконання завдань, то зможеш отримати хороший бал на ЄВІ.

  Кілька практичних порад:
  • читайте більше текстів іноземною мовою;
  • дивіться фільми;
  • слухайте подкасти;
  • робіть граматичні вправи.
    Долучайтеся до нас! У нас цікаво і пізнавально! :-)
    Підготовка до ЄВІ – легка справа разом з досвідченими викладачами кафедри англійської філології.
 
 
Світлана Качмарчик,

доцент кафедри англійської філології 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook