Взаємовідвідування допомагає викладачу покращити якість освітнього процесу

7 березня 2023 року
Кожному сучасносу викладачу необхідно впроваджувати новітні методи в навчально-виховному процесі, мотиваційні форми виховання, формувати професійні якості майбутніх спеціалістів з метою підвищення якості підготовки студентів. Останнім часом у сфері освіти без сучасних методик просто вже неможливо обійтися в навчально-виховному процесі: нинішні студенти є набагато вимогливішими до характеру і змісту отримуваних ними знань. Тому тепе́рішній процес освіти в Україні вимагає від педагогів бути високо ерудованими, володіти різного роду технічними засобами навчання та провідними комп'ютерними програмами, використовувати у своїй роботі інноваційні методики.
 
 Так з 27 лютого по 5 березня на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю було поведено взаємовідвідування занять, які проводив канд. с.-г. наук, доцента ПАВЛЮК Сергій. На занятті з  дисципліни «Техноекологія» зі студентами 2 курсу спеціальності 101 Екологія було проведено розрахунок зон санітарної охорони водозабору.
Визначення розмірів зон санітарної охорони (ЗСО), яке є метою роботи, має велике практичне, господарське значення, оскільки поряд з іншими заходами є методом екологічного захисту підземних вод, що використовуються для водопостачання.
Виконання практичної роботи дає змогу переконатися у тому, що обчислені параметри СЗЗ забезпечать довготривале використання підземних вод для питного водопостачання без проникнення вірогідного забруднювача. Аналогічні розрахунки еколог повинен здійснювати для різних природних умов. 
Для проведення занять в дистаційному форматі ПАВЛЮК Сергій використовує програму для відеоконференцій Zoom, яка є найбільш пристосованою для навчання та зручною у використанні. Та платформу E-learn, яка дає можливість створити курси з потрібної дисципліни для проведення занять, отримання консультацій, порад, оцінок у віддаленого викладача, можливість дистанційної взаємодії.  Всі лекційні і практичні заняття були представлені у вигляді презентацій Microsoft PowerPoint та з використанням наочних відео за вивченою темою. Заняття були проведені на високому рівні Сергій ПАВЛЮК, постійно підтрумує діалог зі студентами, надає консультації з проблемних питань нового матеріалу.
  
Ганна СЕРБЕНЮК
ст. викл кафедри екології агросфери та екологічного контролю 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook