ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ВАДИМА КЛИМЧУКА, АСИСТЕНТА КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ І ПАТОФІЗІОЛОГІЇ ІМ. АКАД. І.О. ПОВАЖЕНКА

7 березня 2023, 10:44
ФВМ НУБіП України

   06 березня 2023 року асистент кафедри хірургії і патофізіології ім. академіка І.О. Поваженка кандидат ветеринарних наук Климчук Вадим Васильович провів відкриту лекцію з дисципліни «Анестезіологія» для студентів 2 курсу ОС «Магістр» (скороченого терміну навчання) спеціальність 211 «Ветеринарна медицина». Розглянуто тему: «Організація анестезіологічного супроводу в операційних. Фармакологічні засоби та прилади. Загальна анестезія тварин». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom.

   Вадим Климчук разом зі студентами розглянув основні підходи до провадження анестезіологічного супроводу за виконання оперативних втручань та інвазивних методів діагностики у різних видів тварин. Розглянуто сучасні підходи до обрання виду загальної анестезії в залежності від стану пацієнта та необхідного рівня анестезії а аналгезії; необхідне матеріальне та інструментальне забезпечення інтраопераційного моніторингу пацієнта та провадження певного виду загальної анестезії у тварин. Впродовж заняття студенти із зацікавленістю сприймали матеріал.

   Після завершення лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. На завершення, викладачі, що були присутні на лекції відзначили високий науково-методичний рівень викладення матеріалу.

М. Малюк,
завідувач кафедри хірургії
і патофізіології ім. академіка І.О. Поваженка
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook