Вперед до опанування практичних навиків – студенти факультету ветеринарної медицини приступили до очного навчання

7 березня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Здобуття фаху лікаря ветеринарної медицини неможливо без опанування практичних навиків, а це можливо лише за умови безпосередньої підготовки здобувачів в авдиторіях університетів. І чим більше клінічного матеріалу опрацьовує майбутній лікар, тим більш системним є його пізнання медицини і уміння застосувати набуті навики на практиці.

   Здобувачі вищої освіти 1, 2 і 6 курсу та магістри на базі ОС «Бакалавр» факультету ветеринарної медицини приступили до очного навчання. У такому режимі заплановано навчання до 31 березня, а вже з 3 квітня розпочнуть заняття в аудиторіях та лабораторіях здобувачі вищої освіти 3-5 курсів.

   Здобувачі вищої освіти 1 курсу освоюють практичні навички з дисциплін «Анатомія свійських тварин», «Екологія у ветеринарній медицині», «Органічна хімія», «Генетика у ветеринарній медицині» та «Цитологія, гістологія, ембріологія».

 

 

   Здобувачі вищої освіти 2 курсу освоюють практичні навички з дисциплін «Ветеринарна вірусологія», «Ветеринарна імунологія», «Гігієна тварин», «Фізіологія тварин», «Біохімія» та «Годівля тварин».

  

  

   Здобувачі вищої освіти 6 курсу освоюють вибіркові дисципліни за різними блоками спеціалізації від ветеринарного забезпечення продуктивних тварин, до ветеринарного забезпечення дрібних домашніх тварин і готуються до захисту виробничої практики. Магістри на базі ОС «Бакалавр» освоюють ветеринарні превентивні технології для тварин різних видів. Явка на сьогодні становила майже 80 %.

 

   Студенти факультету ветеринарної медицини переконані, що фах лікаря ветеринарної медицини потребує очної форми навчання, так як для опанування цієї професії потрібно проведення занять з виконанням лабораторних робіт та роботи з тваринами. Тим паче, у попередньому семестрі поєднання дистанційно-очного навчання, в певній мірі, дозволило опанувати знання та уміння. Проте, спілкування з викладачами, проведення лабораторних занять з використанням сучасного обладнання і тварин не може замінити ніяка інша форма навчання. «Тому, ми з радістю відвідуємо лабораторні заняття», – такими думками поділилися з нами студенти факультету ветеринарної медицини.

 

 

   Вітаємо всіх студентів в стінах рідного факультету, бажаємо міцного здоров’я, мирного неба над головою, творчого натхнення та успіхів у навчанні!

Слава факультету!
Слава Університету !
Слава Україні!

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook