Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК лідери у зборі макулатури серед студентів НУБіП України

6 березня 2023 року

      Протягом двох тижнів студенти та викладачі усіх інститутів і факультетів нашого університету проводили збір макулатури. Вдалось зібрати 746 кілограмів вторинної сировини.

        Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК стали активними учасниками даного заходу. Завдяки сприянню декана факультету Лариси Баль-Прилипко, НПП кафедр технології м’ясних, рибних та морепродуктів; процесів і обладнання переробки продукції АПК; стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції − нам вдалося зібрати 519 кілограмів макулатури. Така цифра вирізнила факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК серед інших, за що ми зайняли лідерське місце серед усіх учасників акції. Ті, хто хотіли долучитись до збору, але не мали такої фізичної можливості, надсилали свої донати. За виручені кошти зі здачі макулатури та надіслані на рахунок кошти, буде придбано жіночі бокси для захисниць Збройних Сил України.

 

 

       Особливу подяку студентство факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК висловлює завідувачу лабораторії, голові профбюро факультету Олександру Андрощуку за підтримку і непосильну допомогу.

          Окрім надзвичайно потрібної благодійної мети, є не менш важлива − екологічна. Для прикладу, 100 кг макулатури = 1 дереву, тобто своїм збором ми врятували понад 7 дерев від вирубки. Звичайно, в порівнянні зі статистикою про щорічну вирубку 125 мільйонів дерев ця цифра здається нам мізерною. Проте ми маленькими кроками щодня збільшуємо нашу екологічність. Ще донедавна багаторазові «шопери» були нам незвичні, але зараз майже кожен може похвалитись своєю екосумочкою. Переробка, в порівнянні з виробництвом целюлози з деревини, спричиняє зменшенню забруднення води на 35% і повітря на 74%, ніж при виробництві целюлози з деревини. Цікаво, що факт переробки вторсировини як такий, вперше датується 200 роком до н.е., тоді китайці виготовили перші аркуші зі старих риболовецьких сіток.

Тож думаймо про природу, бережімо її, аби наступні покоління могли теж насолоджуватись неймовірною природничою місцевістю України!

 

Аліна Степова,

студентка 2 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

 

Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook