Майбутні землевпорядники й геодезисти відвідали День відкритих дверей на факультеті землевпорядкування

6 березня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  04 березня 2023 року факультет землевпорядкування відкрив свої двері випускникам шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів і коледжів України. Онлайн-конференція відбувалась з декількох локацій, щоб вступники мали змогу побачити лабораторії, територію університету та відчути атмосферу студентського життя.
  На початку зустрічі декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков привітав учасників онлайн-Дня відкритих дверей та зазначив, що вибір університету є надзвичайно важливим та відповідальним етапом для вступників. Великою перевагою НУБіП України і факультету землевпорядкування є новітнє матеріально-технічне забезпечення, потужна рада роботодавців та успішні випускники. Вступники переглянули відеоряд про факультет землевпорядкування, познайомились з колективом, дізналися про переваги навчання майбутніх землевпорядників та геодезистів в НУБіП України.
 
  Найвідповідальніший етап вступу – це подання документів в заклад вищої освіти. Приймальна комісія в Національному університеті біоресурсів і природокористування України розміщена у навчальному корпусі №1. Саме він і став наступною локацією, де перебувала заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України Євгенія Кривов’яз. Євгенія Вікторівна розкрила секрети вступної кампанії 2023, детально розповіла про етапи вступу та строки прийому заяв і документів. Цьогорічне вступне випробування для здобуття вищої освіти проводитиметься у форматі національного мультипредметного тесту. НМТ міститиме завдання з трьох предметів: двоє з яких обов’язкові предмети – українська мова і математика; третій на вибір вступника – історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.
  Найцікавіше для вступників – це побачити умови навчання студентів та матеріально-технічне забезпечення. Викладачі факультету землевпорядкування доцент кафедри геодезії та картографії Олексій Жук та професор Іван Опенько продемонстрували сучасне геодезичне обладнання, показали аудиторії, в яких відбуваються лабораторні та практичні заняття, а також розповіли про актуальність та перспективи професії землевпорядника та геодезиста.
 
  Заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко віртуально познайомив абітурієнтів з умовами проживання в гуртожитку №4. Олександр Вікторович показав кімнати, які вже чекають на вступників та зауважив, що факультет землевпорядкування поселяє в гуртожиток всіх охочих студентів-першокурсників.
  Традиційно, вітальні слова прозвучали від представників студентського самоврядування, адже саме вони можуть найкраще розповісти про студентське життя. Голова студентського сенату факультету землевпорядкування Олександра Калініченко вітала абітурієнтів біля 3 навчального корпусу НУБіП України. Олександра розповіла, що навчання на факультеті землевпорядкування – дуже цікаве та активне. Студенти є учасниками міжнародних конференцій та на рівні університету. Також, наші студенти дуже активні, творчі й креативні та завжди готові прийти одне одному на допомогу. Голова спортивного відділу Гліб Баженов розповів про спортивне життя студентів, а також заначив, що факультет землевпорядкування має найпотужнішу збірну з футболу, тож кожен має змогу стати її частинкою.
  Ні для кого не секрет, що факультет землевпорядкування має дуже потужну раду роботодавців. Про перспективи майбутнього працевлаштування за фахом розповів член ради роботодавців, випускник факультету Олексій Куценко. Олексій зазначив, що нині геодезисти й землевпорядники мають великий попит на ринку праці, а з часом він ставатиме ще більшим. Після закінчення навчання на факультеті землевпорядкування, роботодавці із радістю запрошують на роботу кращих випускників.
 
  Студент магістратури першого року навчання Олександр Заєць, працює за фахом, підтвердив слова роботодавців. Олександр розповів вступникам про можливості дуального навчання, а також зазначив, що у великого бажання немає перешкод. Якщо дуже хочеш навчатись та здобувати практичний досвід на підприємстві, то наші роботодавці й викладачі завжди раді вмотивованим студентам.
  Представники професорсько-викладацького складу розповіли про унікальність та особливість кожної кафедри факультету землевпорядкування. Завідувач кафедри управління земельними ресурсами, професор Ольга Дорош запросила абітурієнтів стати частиною дружної родини факультету землевпорядкування. Завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук розповів про особливість професії геодезиста та можливість працювати з будь-якої точки планети. В.о. завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, доцент Олег Дроздівський ознайомив вступників з новітнім програмним забезпеченням, що вивчають наші студенти. Доцент кафедри земельного кадастру Ольга Тихенко зазначила, що майбутні землевпорядники отримують лише актуальні знання, саме тому більшість працює за фахом, починаючи з 3 курсу. Доцент кафедри землевпорядного проектування Оксана Кустовська додала, що більшість випускників факультету землевпорядкування займають високі посади, тож ще одне завдання проферсько-викладацького складу – це навчити студентів бути вправними керівниками.
 
  Учасники вебінару проявили велику активність і зацікавленість. Зокрема, Софія Кондратенко цікавилась в якому форматі навчаються студенти – очно чи дистанційно. Декан факультету Тарас Євсюков відповів, що для студентів-землевпорядників дуже важливий практичний досвід. Саме тому, протягом навчального року заняття проходять комбіновано: практичні й лабораторні – очно, лекції – дистанційно. Марію Ванчинову цікавила реєстрація та строки проведення Олімпіади для вступу в університет. Заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України Євгенія Кривов’яз відповіла, що реєстрація триває до квітня 2023 року та надіслала посилання на гугл-форму. Софія Науменко бажала дізнатися чи всі вступники будуть поселені в гуртожиток і чи є можливість проходити практику закордоном. Були й інші питання на які вступники отримали відповіді від організаторів зустрічі.
  У підсумку, учасники відзначили високий рівень підготовки Дня відкритих дверей на факультеті землевпорядкування та подякували одне одному за чудове спілкування.

  Зичимо цьогорічним вступникам успіху та з радістю чекаємо на зустріч в стінах нашого Університету!

 
 
Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook