Поліпшення профорієнтаційної роботи: основна мета наради в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

25 лютого 2023 року
  24 лютого 2023 р. в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за участю проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, начальника навчального відділу Ярослава Рудика, начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександра Санченка, директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктора Каплуна, декана факультету ветеринарної медицини Миколи Цвiлiховського та завідувача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталія Лисенка відбулась робоча нарада щодо формування контингенту студентів інституту та забезпечення розвитку спеціальності 163 «Біомедична інженерія» в університеті.
  Під час наради проректор Василь Шинкарук ознайомив присутніх з викликами та проблемами щодо формування контингенту студентів інституту у 2023 році. Особливу увагу учасники приділили обговоренню та ухваленню рішень щодо актуалізації та посиленню профорієнтаційної роботи зі спеціальності 163 «Біомедична інженерія».
 
 
  Біомедична інженерія – це новітнє спрямування в освіті й науці, яке виникло на перетині інженерних та медико-біологічних наук. На сьогодні створення матеріалів біомедичного призначення, виробів з них та біомедичної техніки, а також високотехнологічних медичних технологій є важливою складовою економічної політики розвинених країн.
  Директор ННІ енергетики автоматики і енергозбереження Віктор Каплун та декан факультет ветеринарної медицини Микола Цвiлiховський окреслили напрями та коло першочергових заходів для освітньої програми «Біомедична інженерія». Керівники структурних підрозділів університету одержали від проректора відповідні протокольні доручення.
 
 
  Учасники наради дійшли спільної думки про те, що ветеринарна медицина розвивається завдяки сучасним технологіям та інженерним рішенням, оскільки для діагностування та лікування тварин використовуються комп’ютеризоване обладнання. Тому підготовка фахівців, здатних забезпечувати розроблення, ефективну експлуатацію вартісного обладнання потребує синергетичних зусиль двох освітянських колективів: автоматників і ветеринарів.
  Завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко повідомив про шляхи посилення профорієнтаційних заходів кафедри в контексті забезпечення формування контингенту за цією спеціальністю у поточному році.
 
 
Віталій Савченко,
заступник директора

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook