Профорієнтаційні зустрічі з потенційними вступниками на освітню програму підготовки бакалаврів «Публічне управління та адміністрування»

21 лютого 2023 року
  Одним із важливих рішень кожного абітурієнта є вибір спеціальності та закладу вищої освіти. Професійна орієнтація та відгуки студентів можуть допомогти вступникам краще зрозуміти свої інтереси, об'єднати таланти та навички, визначити можливості для працевлаштування та кар'єрного зростання, надати перевагу тим рейтинговим університетам, де під час навчання та перебігу яскравого студентського життя їх друзі мають тільки позитивні враження.
  Професори кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Сергій ПриліпкоОксана Євсюкова та Марія Кулаєць разом зі своїми студентами провели ряд профорієнтаційних зустрічей з випускниками загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та коледжів. Зокрема, за короткий період часу налагоджено співпрацю з багатьма ліцеями Вишгородської міської ради, Опорним закладом «Новооржицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Новооржицької селищної ради Полтавської області, Ніжинським фаховим коледжем НУБіП України та іншими навчальними закладами.
 
 
  Під час проведення профорієнтаційних зустрічей в.о. завідувача випускової кафедри, доктор наук з державного управління Сергій Приліпко зазначив, що навчальний план підготовки бакалаврів передбачає вивчення таких дисциплін: «Державне регулювання економіки», «Публічне управління», «Публічне адміністрування», «Регіональне управління», «Місцеве самоврядування», «Лідерство та командоутворення», «Публічна служба», «Антикорупційна політика», «Нормотворчий процес та правозастосування», «Європейська інтеграція та політика міжнародної співпраці» та ін. Крім того, унікальністю освітньої програми є набуття студентами компетентностей з  державного регулювання в аграрній сфері, основ землеустрою та земельного кадастру, сталого розвитку територій, природоохоронного законодавства, аграрного та екологічного права. Це досить важливо для подальшого їх працевлаштування на різних посадах державної служби у Мінагрополітики, Міндовкіллі, Держгеокадастрі, Держпродспоживслужбі, Держлісагенстві, Держрибагенстві, Держекоінспекції та їх територіальних підрозділах.
 
  Професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, д.держ.упр. Оксана Євсюкова розповіла потенційним абітурієнтам, що дисципліни «Інформаційні системи, технології та е-документообіг», «Електронне урядування» та «Діловодство у публічному управлінні» вивчаються у сучасній лабораторії, де на персональних комп’ютерах встановлені ліцензійні програми електронного документообігу АСКОД та Megapolis, які зараз використовують у своїй діяльності органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Протягом чотирьох років студенти вивчають іноземну мову за професійним спрямуванням. Освітні компоненти враховують сучасні тенденції реформ у державному управлінні, зокрема у аграрній галузі та природоохоронній сфері, та формують індивідуальну освітню траєкторію кожного студента.
 
 
 Яна Бабич, староста академічної групи першокурсників спеціальності «Публічне управління та адміністрування», є випускницею Новооржицької загальноосвітньої школи. Вона розповіла своїм друзям про переваги навчання у НУБіП України, місця проведення дозвілля на території студентського містечка та умови проживання у гуртожитку. На її думку, освітня програма «Публічне управління та адміністрування» спрямована на забезпечення повноцінної підготовки випускників шляхом оптимального поєднання теорії з практикою. Випускова кафедра має досвідчений кадровий склад, потужну матеріально-технічну базу та налагоджене співробітництво з партнерами, що сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців у НУБіП України.  
  Професор, к.е.н. Марія Кулаєць постійно наголошує, що кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва забезпечує усіх студентів базами проходження практичної підготовки на основі підписаних меморандумів та угод про співробітництво, а Рада роботодавців ННІ неперервної освіти і туризму сприяє працевлаштуванню кращих випускників на управлінських та адміністративних посадах в органах державної влади, центральних і місцевих органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування та громадських об’єднаннях.
 
  Під час проведення профорієнтаційних зустрічей потенційних абітурієнтів зацікавила програма підготовки бакалаврів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Більшість з них виявила бажання долучитися до Дня відкритих дверей, який відбудеться в ННІ неперервної освіти і туризму 23 лютого 2023 року о 13-00, та одержати більше корисної інформації про умови вступу та навчання. 
 
Сергій Приліпко,
в.о. завідувача кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook