Якість освітнього процесу в університеті в полі зору навчально-методичної ради університету

21 лютого 2023 року
  20 лютого 2023р. у онлайн-форматі відбулось засідання навчально-методичної ради. Незважаючи на воєнний стан та карантинні умови, університет продовжує навчання студентів у дистанційному форматі та готується з 6 березня продовжити роботу у змішаному форматі. Більш докладно про це повідомив у своїй доповіді проректор з науково-педагогічної роботи Василь ШИНКАРУК. Він поінформував учасників наради про зміни графіка освітнього процесу в університеті щодо формату навчання здобувачів вищої освіти. Зокрема, деканам факультетів і директорам ННІ необхідно провести підготовку аудиторій та лабораторій в навчальних корпусах до проведення занять зі студентами.

  Про започаткування нової спеціальності за першим (бакалаврським) рівнем 076 «Підприємництво та торгівля» (обсягом 45 осіб) в межах наявного ліцензійного обсягу за рахунок перерозподілу зі спеціальностей 208 «Агроінженерія» (30 осіб) та 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (15 осіб) у ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» доповіли начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр САНЧЕНКО та заступник директора ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»Ірина ДЕМЧУК.

  Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор КАПЛУН доповів про ліцензування освітньої діяльності за спеціальністю 144 «Теплоенергетика» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти. Гарантом освітньої програми запропоновано кандидатуру доктора технічних наук, професора Валерія ГОРОБЦЯ.

  Декан агробіологічного факультету Оксана ТОНХА звернулась з пропозицією щодо приєднання кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології до кафедри рослинництва. Наміри обгрунтовані малокомплектністю зазначеної кафедри з метою недопущення порушення Закону України «Про вищу освіту».

  Про затвердження кандидатури голови екзаменаційної комісії для атестації випускників за ОКР «Молодший спеціаліст» ОПС «Фаховий молодший бакалавр» зі спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» на 2023 н.р. доповів Дмитро КОСТЮК, директор ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України». Директор запропонував кандидатуру Ігоря БОЛБОТА, доктора технічних наук, професора кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка НУБіП України.

  Заступник директора ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» Василь ЦАРУК доповів про намір розширити провадження освітньої діяльності у сфері фахової передвищої освіти зі спеціальності 073 Менеджмент на 25 осіб до загального ліцензованого обсягу 60 осіб та спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» на 25 осіб до загального ліцензованого обсягу 60 осіб у ВСП «Рівненський фаховий коледж» НУБіП України.
  Всі запропоновані ініціативи були одноголосно підтримані навчально-методичною радою.

  Навчально-методична рада розглянула звернення завідувача кафедри економічної теорії професора Миколи ТАЛАВИРІ. Він презентував пропозицію кафедри економічної теорії увести дисципліни «Економічна теорія» та «Біоекономіка» до навчальних планів підготовки студентів ОС «Бакалавр» неекономічних спеціальностей. Після обговорення прийнято ряд рішень:

  • включити названі дисципліни до навчальних планів підготовки студентів ОС «Бакалавр» на економічних спеціальностях;
  • професору Талавирі М.П. зпрезентувати у форматі доповіді на засіданнях вчених рад факультетів та ННІ доцільність введення дисциплін «Економічна теорія» та «Біоекономіка» до навчальних планів підготовки ОС «Бакалавр» неекономічних спеціальностей та доповісти про результати проведеної роботи на одному з чергових засідань навчально-методичної ради.

  На розгляд НМР подано рукопис навчального посібнику «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин. Ч.1» (автор – к.с.-г.н., доцент Наталія ПУЗРІНА) для перевидання. Після обговорення поданий рукопис був одноголосно підтриманий радою. Ухвалено рішення клопотати перед Вченою радою університету щодо рекомендації поданого рукопису навчального посібника до перевидання.

Дмитро КАСАТКІН,
секретар навчально-методичної ради, доцент

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook