ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ — ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ

17 лютого 2023 року

 

1Події Майдану 2013-2014 років та події війни, об’єднав велику кількість патріотів-ентузіастів, які вистояли на Майдані і сьогодні роблять безліч важливих і потрібних справ на допомогу фронту.

32

14 лютого в студентському гуртожитку відбулась зустріч з такими патріотами, яким небайдужа доля України – Галиною ПРОЦІВ (м.Бережани) та Володимиром БЕРЕЗІНИМ (м.Бахмут).

54

Гості зустрічі у своїх виступах згадали події Майдану підкресливши, що зібралися тут сьогодні згадати і вшанувати ті події, які перевернули не тільки життя людей, але й історію нашої держави. Також в нашій пам’яті завжди повинні жити згадки про тих людей, хто поклав своє життя задля світлої цілі на Євромайдані і про тих, хто зараз обороняючи рідну землю заплатив за це життям. Усім присутні в залі передалась щира віра в те, що нам вдасться збудувати в нашій країні справжню потужну європейську державу, цінностями якої ми будемо пишатися. На Майдані був зроблений перший крок, і  ми на ньому не зупинимося.

6

Подвиг Небесної Сотні став цементувальним елементом для єднання нашого народу. Цей подвиг слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

У тому першому бою Герої Небесної Сотні перемогли, бо не дозволили путіну руками Януковича знищити Україну. І то була перша перемога у цій війні. За нею були інші. А попереду – остаточна перемога, після якої Україна посяде врешті-решт гідне місце серед вільних демократичних країн. Це мета, заради якої в українці вийшли на Євромайдан.

Тож тримаймо стрій. Наша боротьба триватиме до Перемоги!

7

Так склалося , що наша зустріч відбувалася в день святого Валентина, і вірш «Святий Валентин 2023 року», який прочитала Олена КОГУТ (група ОФП-11М), залишила свій щемливий слід у душі кожного присутнього.

Захід залишив незгладимий слід в душі кожного в залі, змусив пережити події Революції гідності, Майдану та зануритися у буття наших воїнів, хто своєю волею, а інколи ціною власного життя допомагає свободі запанувати в рідній Україні.

Любов ГУРКО,
вихователь гуртожитку

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook