Організаційна година зі студентами 4 групи 2 курсу: готуємо студентів до ЄДКІ

15 лютого 2023, 14:04
ФВМ НУБіП України

   13.02.2023 р. було проведено організаційну годину зі студентами 4 групи 2 курсу факультету ветеринарної медицини, які навчаються за 211 спеціальністю – ветеринарна медицина. Куратор групи Таран Тетяна Володимирівна виступила з інформацією про єдиний державний кваліфікаційний іспит зі спеціальності «Ветеринарна медицина» на другому (магістерському) рівні вищої освіти (далі – ЄДКІ), який є обов’язковим компонентом атестації здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Ветеринарна медицина». Метою ЄДКІ є оцінювання готовності випускника закладу вищої освіти самостійно здійснювати професійну діяльність лікаря ветеринарної медицини шляхом встановлення відповідності результатів навчання здобувачів вищої освіти вимогам програми єдиного державного кваліфікаційного іспиту.
   Тетяна Таран також зазначила, що для успішного складання ЄДКІ майбутній лікар ветеринарної медицини має володіти компетентностями, які формуються під час вивчення комплексу фундаментальних, доклінічних та клінічних дисциплін упродовж всього нормативного терміну (360 кредитів ЄКТС) у закладі вищої освіти.

   Екзаменований має мати достатній рівень знань, умінь та компетенцій стосовно будови, функції і стану органів, їх систем та апаратів як у межах фізіологічної норми, так і у разі розвитку патологічних процесів, закономірностей розвитку цих процесів, методів і способів клінічної і лабораторної діагностики стану здоров’я тварин, дії тих чи інших ветеринарних засобів на організм тварини і збудників інфекційних та паразитарних хвороб, методів і способів визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, нормативно-правових актів, що регламентують діяльність лікаря ветеринарної медицини.

   Також виступила зам. старости групи з доповіддю щодо результатів попередньої екзаменаційної сесії, поточних організаційних питань пов’язаних з початком нового семестру.

   Наприкінці зустрічі студентами було задано ряд запитань, на які вони отримали вичерпні відповіді.

Тетяна Таран, куратор 4 групи 2 курсу ФВМ
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook