Сила єдності та взаємодопомоги – запорука зміцнення всеукраїнської та міжнародної наукової співпраці факультету тваринництва та водних біоресурсів

9 лютого 2023 року
  Становлення вченого є складним і тривалим процесом еволюції особистісного розвитку людини. Саме тому на факультеті тваринництва та водних біоресурсів велика увага приділяється функціонуванню та розвитку ради молодих вчених.
  З метою формування якісних наукових навичок та умінь молоді з 26 січня по 2 лютого 2023 року відбулося онлайн-стажування в рамках проходження курсу на тему «How to write and publish a scientific paper in international journal» («Як написати та опублікувати наукову статтю в міжнародному журналі») загальним обсягом 30 годин. Курс провела професор Шведського університету сільськогосподарських наук (м. Уппсала), фахівець із зовнішньої співпраці з питань якості продуктів харчування, координатор дослідницьких шкіл «Фокус на продуктах харчування і біоматеріалах» і «LiFT» («Технології майбутнього для виробництва продуктів харчування») Галія Замарацька.
 
  Онлайн-курс об’єднав молодих вчених, аспірантів та студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України та Полтавського державного аграрного університету.
  Сучасний вектор розвитку світової науки вимагає від вченого високу якість методики дослідження, обробки отриманих результатів та апробацію доробку у вітчизняних та міжнародних фахових виданнях.
  Детальне розкриття маршруту написання та публікації наукової статті було реалізовано згідно програми онлайн-курсу: вибір наукового журналу (або як не стати жертвою хижацького журналу), правила побудови анатомії статті, стиль написання, співавторство, доброчесність написання, спілкування з редактором, наукова дискусія та багато інших цікавих тем. Відомо, що репутація вченого здобувається кропіткою та багаторічною сумлінною працею, а знання, які отримали молоді вчені на онлайн-курсі, допоможуть в уникненні багатьох помилок в майбутньому.
  Рада молодих вчених факультету тваринництва та водних біоресурсів запросила молодь з інших факультетів для спільного навчання, адже тільки у взаємодопомозі та об’єднанні можливе створення великих проєктів по відбудові та розвитку країни, громади, окремої особистості. Ми, як молодь твердо переконані, що все найкраще попереду, в нас вистачить інтелекту, сил та завзяття до генерації ідей для вирішення важливих в сьогоденні задач, а в цьому нам допоможуть наші вчителі, наукові керівники та наставники.

  Усі учасники заходу висловлюють вдячність професору Галії Замарацькій за плідний внесок у розвиток міжнародної співпраці між факультетом тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів і природокористування України та Шведським університетом сільськогосподарських наук.

 
 
Наталія Грищенко,
голова ради молодих вчених
факультету тваринництва та водних біоресурсів

    


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook