Майбутні банкіри і страховики звітують про результати навчальної практики

6 лютого 2023 року
   Навчальна практика в НУБІП України – важлива складова процесу підготовки магістрів-фінансистів. На ній формуються навички особистісної взаємодії, участі у фахових дискусіях, мотивування людей до засвоєння нових знань, руху до спільної мети.
   Згідно сучасної концепції навчання магістрів передбачає не лише підготовку професіоналів-управлінців, які вмітимуть грамотно навчати своїх співробітників новітнім методам роботи, стимулюватимуть їх до навчання, але і формування зі складу магістрів викладацького резерву для коледжів та закладів вищої освіти. Сучасна українська школа також потребує викладачів для навчання школярів фінансовій грамотності та основам економіки.
   Тож програмою навчальної практики магістрів-фінансистів передбачалося засвоєння теоретичних основ педагогічної роботи і набуття навичок підготовки і проведення лекційних та практичних занять з фінансів з різними аудиторіями слухачів, враховуючи їх вік, ступінь підготовленості і мотивованості.
   Студенти під керівництвом д.е.н., професора кафедри банківської справи та страхування Любов Худолій, отримавши необхідні консультації, методичні вказівки щодо проходження навчальної практики, рекомендації щодо вивчення літератури з основ педагогіки, змогли підготувати повноцінні лекційні та практичні заняття, які стали основою звітів з навчальної практики.
   Комісія, що була призначена в.о. завідувачем кафедри банківської справи та страхування к.е.н. Вікторією Костюк у складі: д.е.н., професора Любов Худолій, к.пед.н., доцента Лідії Аврамчук та к.е.н., доцента Ольги Файчук3 лютого 2023 р. прийняла звіти з навчальної практики в 11 студентів, що спеціалізуються на банківській та страховій справі.

   
Звітування – презентації розроблених студентами лекційних і практичних занять відбувалося в ZOOM, але від того вони не втратили якості й показали, що не тільки наші викладачі, а й студенти добре освоїли Internet-інструменти презентації своїх матеріалів. В процесі презентації студенти-практиканти вправно продемонстрували вміння зацікавити своїх слухачів, доступно подати матеріал аудиторії з урахуванням її специфіки та працювати в умовах загроз і викликів.

   Практикантами були запропоновані інтересні і досить ефективні види проведення практичних занять в умовах дистанційної роботи зі слухачами.

    До оцінювання занять комісія залучала і студентів, які також були активною слухацькою аудиторією.
   На завершення, магістри Марина Смалюх  і  Євген Козловський  озвучили думку своїх колег-студентів, що така навчальна практика була для них дуже корисною, розкрила для багатьох нові риси їх характеру, а також можливості. І навряд чи після цієї практики хтось із них представлятиме підготовлений реферат так, як він робив би це до практики. А ще тепер студенти розуміють, якою непростою і відповідальною є праця їх педагогів.
   Попереду новий семестр, а далі виробнича практика у банківських та страхових установах, а відтак буде де застосувати  нові набуті знання і навички з педагогіки.
Щасти вам, панове студенти, на цій стезі!
Любов Худолій,
професор кафедри
банківської справи та страхування 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook