Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту бере участь в проєктах ERASMUS

7 лютого 2023 року

Вже традиційно новий 2023 рік викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту розпочинають з участі міжародних проєктах. Так, з 16 по 28 січня 2023 року в рамках імплементації проекту Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES) проходила ІІ Міжнародна зимова школа «Соціальні виміри європейських студій», одними з організаторів якої є кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту.

 

Не дивлячись на нові виклики, які перед нами ставить сьогодення, Зимова школа змогла об’єднати більше 300 учасників з різних закладів освіти України, які знаходяться зараз у різних країнах. Від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту учасниками міжнародної зимової школи стали: координатор проекту від НУБіП України, доктор економічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дєліні М.М., співголова оргкомітету зимової школи, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Шинкарук Л.В., кандидати економічних наук, доценти Власенко Т.О., Артюх Т.О., Лобунець Т.В., Свердан М.М., кандидати наук з державного управління Дергач А.В. та Алексеєва К.А. Також участь брали й науковці з інших кафедр факультету аграрного менеджменту та інших структурних підрозділів НУБіП України.

 

 т

Зимова школа була організована кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту разом із своїми постійними партнерами та координатором цього проєкту: професором та академічним координатоором кафедри Жана Моне SCAES Марьєю Нестеровою, яка представляє Український державний університет імені Михайла Драгоманова, а також європейським експертом проєкту, професором Університету Генуї Діаною Спулбер.

 

Програма школи передбачала вивчення різних соціальних вимірів європейських політик. Для України це було актуальним завжди, але наразі набуває своєї гостроти через необхідність опанування досвіду ЄС та інших розвинених країн Європи та подолання кризових станів в Україні в умовах війни, а також для формування адекватної сьогоденню соціальної політики України як країни кандидата на членство в ЄС. Так, в рамках школи були вивчені аспекти соціальної політики Європи, окремо досліджено соціальну модель Європи, важливим стало вивчення європейської політики соціальної згуртованості, як важливої політики з врахування інтересів різних груп населення в ЄС та врівноваження основних диспропорцій в їхньому розвитку. Особливо актуальним для нас, як фахівців в проєктному менеджменті, став курс «Європейські практики соціокультурного проектування», який розкриває ті можливості, які надають Фонди ЄС в цьому напрямку. Інші курси зимової школи стають також вагомим підґрунтям для підкріплення бази знань в частині різних аспектів соціальної політики європейських країн.

 

 

 

 

 

По закінченню ІІ Міжнародної зимової школи «Соціальні виміри європейських студій» всі учасники отримали свої сертифікати та відмітили високий рівень організації та проведення подібних заходів.

 

 

Марина ДЄЛІНІ,
в.о. завідувача кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook