У фокусі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології плановий початок весняного семестру

4 лютого 2023 року
  Через декілька днів стартує весняний навчальний семестр, тому 2 лютого на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, в режимі онлайн, пройшли збори старост академічних груп.

  Перед початком нового семестру завжди є питання, котрі потребують обговорення: графік навчального процесу, порядок дій у випадку повітряних тривог та енергетичних обмежень, дистанційне засвоєння матеріалу, нарахування додаткових балів до стипендіального рейтингу, умови проходження практичного навчання, співпраця з органами студентського самоврядування факультету та університету, умови вступу до магістратури, пропозиції від міжнародних партнерів, участь в конференціях.

  Зустріч розпочалася зі вступної частини, яку озвучила декан факультету Юлія Коломієць. Юлія Василівна щиро привітала присутніх з початком нового семестру після святкових канікул, побажала нових звершень та подолання викликів сьогодення! Юлія Коломієць підкреслила, що задля безпеки, керівництво прийнято рішення до 6 березня проводити заняття онлайн. При найкращому сценарію з початку березня й до кінця семестру всі зможуть вийти на очне навчання.
  Заступники декана Оксана Сикало та Петро Дрозд розповіли про організацію навчального процесу у другому семестрі. Петро Юрійович наголосив, що новий семестр розпочинається з 6 лютого у дистанційному форматі, триватиме 4 тижні. Графік сформований та затверджений, більш детально можна ознайомитись на сайті факультету. Проте, залежно від ситуації в країні, графік може змінюватись. Саме тому, для зручності студентів та викладачів на сайті з’явиться інтерактивний розклад з посиланнями на E-learn. Петро Дрозд підкреслив, що для якісної роботи старости мають вести контроль проведення пар, розуміти причину відсутності студентів, слідкувати за увімкненими камерами на заняттях. Оксана Сикало додала, що середній бал студента за навчання буде враховуватись при вступі на магістратуру. Оксана Олексіївна наголосила, що студенти, які планують вступити на бюджетні місця повинні думати про середній бал вже сьогодні.

 

  Заступник декана Валерія Бондарь акцентувала увагу на міжнародній та науковій роботі. Валерія Іванівна нагадала, що на факультеті функціонує 15 наукових гуртків. На сайті факультету представлена детальна інформація про діяльність гуртків, про можливість зустрічей та практичної роботи в лабораторіях з висококваліфікованими спеціалістами факультету. Наукова діяльність особливо актуальна для студентів, котрі починають писати бакалаврські роботи. Пропозицій від міжнародних партнерів багато, підкреслила Валерія Бондарь, вони з’являються в нашому чаті Viber, вимога одна: вільне володіння англійською мовою. Знання мови є обов’язковим, адже лекції та практичні заняття більшою мірою проводяться англійською. Валерія Іванівна запропонувала провести окремий семінар, аби детально розповісти про можливості, які пропонує університет для поїздки за кордон.

  Заступник декана Анна Дащенко зупинилась на виховній і культурно-масовій роботі. Анна Валеріївна розпочала з порядку та організації проживання в гуртожитку. Вона наголосила, що керівництво університету прийняло рішення заради безпеки розселити студентів на нижні поверхи. Правила проживання в гуртожитку діють, як завжди і мають обов’язково виконуватись. Анна Дащенко підкреслила, що зовсім скоро студенти стануть свідками історичної події 125 річниці заснування навчального закладу! «Не втрачайте шанс, будьте активними, беріть участь у спортивних змаганнях, культурно-масових заходах, конференціях, проявляйте таланти, отримуйте додаткові бали, підтримуйте факультет!», – говорить Анна Валеріївна.

 

  У процесі зустрічі, старости ставили питання про вступ до магістратури, формат сесії й практики у цьому семестрі, кількості й можливості отримання додаткових балів. Після жвавої дискусії, декан факультету Юлія Коломієць побажала успішного старту студентам та плідної праці у весняному семестрі!

Наталія Батрак 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook