Магістр Максим Пришко: диплом НУБіП України – успішний старт кар’єри!

18 січня 2023 року
  Сьогодні на кафедру надійності техніки факультету конструювання та дизайну завітав випускник магістратури 2020 року – Максим Валерійович Пришко. Максим Пришко – випускник магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України, спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньої програми «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва».

 

  • Максиме, розкажіть, будь-ласка, про себе.

— Доброго дня. Я навчався на денній формі навчання, і вдячний університету, за можливість індивідуального графіку навчання. Оскільки саме завдяки цьому інструменту, я міг поєднувати навчання та здобування теоретичних знань, з роботою та здобуванням практичних навиків. Для випускників, доволі складним питанням є – досвід роботи. Більшість роботодавців розпочинають співбесіди з кандидатами на посади саме з цього питання. А завдяки тому, що я працював з другого курсу і змінював з часом компанії на все масштабніші та «серйозніші», питання досвіду на співбесідах для мене не були проблемними.

  • Поділіться спогадами про роки навчання в університеті?

— В мене не довго тривало студентське, безтурботне життя, оскільки я влаштувався на роботу після другого курсу. Але про студентські роки можу сказати, що це своя романтика. Це ті часи, які варто пережити кожному, особливо якщо студент живе в гуртожитку. Це свої спогади, емоції, ситуації і так далі.

  • Які виникали труднощі в процесі навчання та влаштування на роботу?

— Найбільші труднощі складали проблеми з поєднання робочого та студентського часу. Це пояснюється тим, що роботодавець зацікавлений у виконанні поставлених завдань, а викладачі у вивченні навчальних матеріалів.
  Згадую зовсім безсонні ночі, декілька днів підряд під час сесії, або ночі коли спав по 2-3 години декілька днів підряд, коли була проміжна атестація. Тоді – це було тяжко. Зараз це якось, напевне, іронічно.

  • Як у вас проходив процес працевлаштування?

— Складно було знайти першу роботу, в мене не було досвіду, а він був всім потрібен. Але, через певний час, вдалось знайти роботодавця, який повірив у мій потенціал. Необхідно дивитись у перспективу, слід вірити у перспективу і думати які сфери та компанії, будуть у ТОПі попиту.

  • Де Ви працюєте сьогодні? Яку посаду займаєте?

— Сьогодні, я працюю в молодій та динамічній компанії Gekkon, яка є ексклюзивним представником декількох видів та напрямків спеціальної техніки, таких як: колісні та гусеничні екскаватори, екскаватори-навантжувачі – бренд Hidromek; навісне обладнання по типу гідромолотів – бренд Daemo; дробарно сортувальне обладнання – бренд Boratas та інше.
  Моя посада – регіональний керівник 5 областей України з розвитку діяльності компанії Gekkon. Моє основне завдання – представити нашу компанію, бренд, сервіс для потенційних клієнтів. Серед них: фізичні особи та фізичні особи-підприємці; ТОВ малого, середнього та великого бізнесу; державні компанії, об’єднані територіальні громади; атомні та теплові електростанції і так далі. Спілкування з представниками державних адміністрацій та мерами, директорами та власниками бізнесу – це і є моя робота. На сьогоднішній день, проходжу стажування посади регіонального керівника всієї західної України, про щось більше говорити, поки що рано.

 

  • В якому віці ви почали працювати за спеціальністю?

— Насправді важко сказати точно, напевне десь у 22 роки.

  • Чи Ви підтримуєте зв’язки з одногрупниками, чи спілкуєтесь з ними зараз?

— Періодично спілкуюся з одногрупниками, інколи з викладачами. Завжди радий заїхати в рідний університет та зустрітися викладачами, які, як на мене, більше всіх прийняли участь у формування моєї особистості та спеціаліста. Рекомендую Національний університет біоресурсів і природокористування України своїм рідним та близьким, якщо виникає питання де вчитись та яку спеціальність обрати. Цього року, наприклад, радий що моя сестра стала студенткою нашого університету.

  • Ваші побажання майбутнім вступникам до магістратури та сьогоднішнім студентам факультету конструювання та дизайну?

— Дійсно хороше запитання, яке є доволі індивідуальним для кожного студента, оскільки в кожного різні плани на своє майбутнє та різні цілі. Якщо в загальному, то слід пам’ятати що студентські роки не такі вже і тривалі. І завжди потрібно думати на перед, на перспективу. Університет, це дійсно добре, але слід пам’ятати, що роботодавців цікавить і практична підготовка випускника. Потрібно розвиватись і додатково самостійно окрім студентської програми. Часи стрімко йдуть вперед, і коли ти вчишся на першому курсі, і отримуєш диплом магістра через 6 років, багато чого змінюється.
Тому потрібно вчитися вмінню дивитися вперед, прогнозувати своє майбутнє.

Мирного неба! Слава Україні!

 

Розмову провів гарант освітньої програми
«Технічний сервіс машин та
обладнання сільськогосподарського виробництва»
Андрій Новицький

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook