Початок року – початок перемог

14 січня 2023 року
     Одними із найтяжчих сторінок України, безсумнівно, є трагедії Голодомору. Наша країна тричі потерпала від цього знущання мороком: 1921–1923, 1932–1933 та 1946–1947. Вже й не дивно, що триразовим організатором цього пекла була Росія, тоді ще совєтська (хоча зараз вона триколонна). Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодомору, тож 26 листопада 2022 р. відбулись уже дев’яності роковини. 
 
     Збереження пам’яті про Голодомор 1932-1933-х років та інші геноциди, підтримка і популяризація наукового знання про них - головна місія засновників неурядової організації - Українського науково–дослідницького та освітнього центру вивчення Голодомору (HREC in Ukraine), яка  веде свою діяльність із квітня 2015 року.  Подружжя українських літераторів – Володимир Маняк (1934–1992) і Лідія Коваленко (1936–1993) цілком присвятили себе реалізації масштабного проєкту збирання усних свідчень та розгортанню дослідів з історії Великого голоду 1932–1933 років і досягли в цій справі визначних успіхів. З пошаною і в пам’ять про них був проведений вже VII Міжнародний міждисциплінарний конкурс наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко з темою «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну Росії проти України крізь призму особистого досвіду». 
     Про участь студентів нашого університету в конкурсі ми уже писали,  а от 10-го січня у Міністерстві освіти та науки України відбулась церемонія нагородження переможців, на якій міністр Сергій Шкарлет урочисто вручив дипломи лауреатам і подякував усім учасникам конкурсу.
 
 
     Серед цьогорічних переможців - вихованці кафедри культурології: В’ячеслав Дикало, студент 3-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів (диплом I ступеня за роботу у техніці комп’ютерної графіки, триптих на тему  «На межі голоду», «Україна рятує урожай, рятує світ», «За стінами болю. Україна бореться», керівниця  - доцент кафедри культурології Ярина Пузиренко) , Богдан Паламарчук, студент 1-го курсу факультету землевпорядкування (диплом II ступеня, творча робота - аплікація з дерева «Українська мадонна», керівниця - викладач Владислава Чайка), Владислав Мошківський, студент 3-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету  (диплом із відзнакою за есе «Моя країна знову виборює свою незалежність…», керівниця - доцент Ярина Пузиренко).
 
 
     Коли Сергій Шкарлет вручав нагороди нубіпівцям, відначив, що цінує наш виш,  а ще закликав (що було особливо приємно): «Їжте сало,  їжте хліб – і вступайте всі в НУБіП
     Щиро вітаємо усіх з високою оцінкою робіт та висловлюємо вдячність викладачам, які працюють на кафедрі культурології, за залучення і підтримку студентів у підготовці до конкурсу – кандидатці філологічних наук доцентці Ярині Василівні Пузиренко та докторці філософії з історії та археології Владиславі Володимирівні Чайці.
 
 
Владислав Мошківський, 
учасник конкурсу,

 студент 3 курсу

гуманітарно-педагогічного факультету  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook