Тримаємо свій фронт – науковий!

11 січня 2023 року
      За рік, що минув, кожен з нас чітко зрозумів – у цей складний для України час немає маленьких справ, а наша сила – в єдності! Кожен повинен бути на своєму місці й робити свою роботу, наближаючи нашу перемогу. Для колективу кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука це, насамперед, наукова робота, співпраця у цій царині з провідними правничими вітчизняними школами, популяризація і підвищення престижності юридичного факультету НУБіП України.

Результати такої співпраці маємо вагомі: світ побачили дві монографії, присвячені надзвичайно гострим проблемам правового регулювання аграрних та земельних відносин в сучасних реаліях та за викликів, які постали перед Україною в умовах війни:

«Аграрне та земельне право України: сучасна парадигма і перспективи розвитку. Колективна монографія. Харків: Юрайт, 2022. 576 с.»

«Фермерські господарства як учасники цивільних та земельних правовідносин: за матеріалами судової практики: монографія. За ред. І. В. Спасибо-Фатєєвої. Харків: ЕКУС, 2022. 288 с.»

Маємо за честь відзначити участь представників кафедри в роботі авторських колективів цих доробків.

Зокрема, завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука, д.ю.н., професор Володимир Єрмоленко виступив одним із рецензентів монографії «Аграрне та земельне право України: сучасна парадигма і перспективи розвитку», а д.ю.н., професор, професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука Олена Гафурова – автором підрозділу, присвяченого порівняльно-правовому аналізу розвитку сільських територій.

За авторства завідувача кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука, д.ю.н., професора Володимира Єрмоленка у монографії «Фермерські господарства як учасники цивільних та земельних правовідносин: за матеріалами судової практики» було розкрито особливості правового режиму майна фермерського господарства. Правове регулювання діяльності фермерських господарств у сфері сільського туризму висвітлила в цьому ж монографічному дослідженні д.ю.н., професор, професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука Олена Гафурова.

Сподіваємось, що результати представлених досліджень стануть в нагоді при формуванні ефективного механізму правового регулювання аграрних та земельних відносин.

Тамара Новак

доцент кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook