Університет не матиме майбутнього, якщо будуватиметься на нестатутних відносинах

5 грудня 2014 року
5 грудня відбулася зустріч ректора університету Станіслава Ніколаєнка із головами студентських організацій факультетів. Приємно те, що наш колектив складають мужні і відважні хлопці, які є справжніми патріотами і боронять східні кордони нашої держави. Такими словами ректор розпочав нараду та  привітав студентство з Днем Збройних Сил України.
 
 
Однак лідерів студентського самоврядування зібрала за круглим столом тема подолання і недопущення корупції в університеті під час екзаменаційної сесії. 
 
Станіслав Ніколаєнко висловив стурбованість тим, що, не зважаючи на проведені численні зустрічі з директорами ННІ, деканами факультетів, завідувачами кафедр та викладачами, нестатутні відносини продовжуються. Такий стан речей підтверджують і соціологічні опитування студентів. 
 
 
Ректор відзначив  унікальний науковий потенціал університету, який складають академіки, професори, доценти. Нещодавно вперше підписано договір про співпрацю з НААН України. Йдеться, зокрема, про спільне проведення наукових досліджень. Тому не маємо права звести всі надбання нанівець. 
 
В університеті повинен панувати високий дух науковості,  моральності, патріотизму. Маємо дбати про якість знань та посилити контроль за нею. Для цього планується проведення по деяких дисциплінах повторних екзаменів, а на перспективу – створення в університеті центру ЗНО, який дасть змогу об’єктивно оцінювати знання студентів. 
 
 
Також ректор наголосив на вимушеній необхідності до кінця грудня завершити навчальний процес у зв’язку з необхідністю економії енерго-, теплоносіїв та води в навчальних корпусах і гуртожитках. Мова йшла і про заплановане оновлення матеріально-технічної бази, навчально-дослідних господарств, відновлення 3-го корпусу та реконструкцію 1-го, побудови бази відпочинку. Серйозно будемо займатися іноземною мовою. Все це відображено у плані реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020» на 2015 рік.
 
 
Під час діалогу із лідерами студентських організацій факультетів вчений секретар Оксана Барановська зосередила увагу на усвідомленні відповідальності студентами за свій колектив, одногрупників та самовдосконаленні, підтвердивши це словами: найбільша перемога в житті – це перемога над собою.
 
 
Лідери студентського самоврядування університету Вікторія Мялук, Марія Митрофаненко, керівник студентського соціального центру Дарья Кендус зазначили, що студентство має бути свідомим, не провокувати і не пропонувати хабарі, адже відповідальнісь несуть не тільки ті, хто їх бере, а й ті, хто дає.
 
На завершення Станіслав Ніколаєнко зазначив: університет не матиме майбутнього, якщо будуватиметься на нестатутних відносинах. Та закликав студентське самоврядування зробити все можливе для їх недопущення. 
 
Ольга Наконечна
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook