Команда інституту з програмування BATI_IT взяла участь у міжнародній олімпіаді з програмування SEERC 2022

15 грудня 2022 року
   Вперше в історії інституту команда студентів BATI_IT взяла участь у міжнародній олімпіаді з програмування SEERC 2022. Цій події передувала участь команди у двох відбіркових етапах олімпіади,  які проводилися протягом жовтня - листопада 2022 року.  За результатами перших двох етапів команда кваліфікувалася до відбіркового етапу міжнародної олімпіади 2022 ICPC Southeastern Europe Regional Conest. Така подія для інституту та самих учасників команди є знаковою. 
   Про команду:
  • учасники - Ярослав КОВАЛИК (Кн-21Б), Степан ЧОПКО (Кн-21Б), Олег ЧЕПАК (Кн-21Б);
  • тренер - доц. Володимир КАЧУРІВСЬКИЙ.

 

   А тепер трохи хронології виступів та здобутків команди:
   І етап
   22 жовтня 2022 року відбулися шість регіональних контестів І-го кваліфікаційного етапу національної відбіркової олімпіади ІСРС-Ukraine 2022 студентської першості світу з програмування ІСРС. За результатами розв'язаних задач команда успішно кваліфікувалася до другого етапу олімпіади.
   ІІ етап
   5 листопада 2022 року відбувся другий відбірковий етап студентської першості світу з програмування ІСРС-Ukraine-2022! Змагання команда розпочала в локації укриття інституту з повними зарядом батарей ноутбуків та забезпеченням мобільного інтернету (у разі відсутності електроенергії), адже перед початком змагань о 9:15 було оголошено масштабну повітряну тривогу по Україні.
   Ми дотрималися  регламенту змагань. «Незалежно від наявності/відсутності повітряної тривоги змагання розпочалося о 10:00 та будуть тривати 5 годин. Прийом задач під час повітряних тривог зупинятись НЕ БУДЕ. Оргкомітет олімпіади наполегливо радить учасникам заздалегідь (до початку змагань) перейти в безпечне місце, а також вжити заходів щодо можливої автономної роботи на випадок зникнення Інтернету та/або електрики» і забезпечили технічні можливості участі у змаганні.
   За результатами олімпіади All-Ukrainian Collegiate Programmining Contest зайняла перше місце серед природничих університетів південно-західного регіону України. 
   9-10 грудня 2022 року відбірковий етап міжнародної олімпіади 2022 ICPC Southeastern Europe Regional Contest. Змагання відбувалися на базі Вінницького сайту Вінницького національного технічного університету.
   9 грудня 2022 року о 17:30 відбулося урочисте відкриття олімпіади. До учасників звернулися:
  • Володимир Месюра - директор Вінницького сайту;
  • Віктор Біліченко - ректор Вінницького національного технічного університету;
  • Сергій Петров - голова жюрі Вінницького сайту;
  • Микола Ушаков - коопераційний менеджер Київського дослідницького центру Хуавей з програма міжнародних стажувань та конкурси з програмування від Хуавей;
  • Лариса Петрунько - ІТ- директор  TIRAS Technologies м. Вінниця.

   Виступаючі побажали успіхів усім учасникам олімпіади.
   10 грудня 2022 року. О 10:00 розпочалися змагання в дистанційному режимі. Здача завдань та їх тестування тривало до 15:00. П’ять годин змагань з пошуку рішення задачі та кодування майнули як одна мить.
   Урочисте закриття та нагородження відбулося о 17:30 у дистанційному режимі за допомогою відеоконференції ZOOM.
   За результатами змагань команда відмічена відповідним командним сертифікатом участі.
   Попереду осмислення результатів та  нові старти у змаганнях.
   Бажаємо учасникам команди та тренеру нових успішних стартів у змаганнях з програмування!
 
Ганна КАЧУРІВСЬКА,

доцент кафедри ІТВМ 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook