День відкритих дверей в НУБіП України: як стати студентом факультету землевпорядкування?

12 грудня 2022 року
факультет землевпорядкування
   Щороку перед вступниками постає складний вибір. Найкращий варіант зробити правильний крок – побачити майбутній заклад вищої освіти з середини і почути про нього відгуки студентів. Тож протягом 8 та 10 грудня 2022 року в Національному університеті біоресурсів та природокористування України тривали Дні відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв технікумів та коледжів. У ці дні факультет землевпорядкування люб’язно відкрив двері своїм майбутнім вступникам і поділився секретами вступу на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій» до НУБіП України.
   Дні відкритих дверей проходили у змішаному форматі. На загальній зустрічі з майбутніми абітурієнтами ректор університету Станіслав Ніколаєнко переконливо розповів гостям переваги навчання в НУБіП України, познайомив з історією та здобутками університету та його випускників, а також із спеціальностями, за якими здійснюватиметься набір 2023 року. Потому відповідальний секретар Приймальної комісії Сергій Ковалевський детально оповів про особливості вступу до університету, а завідувачі кафедр Микола Костенко та Ірина Майданюк представили можливості самореалізації у спорті і творчій самодіяльності. Представниця Студентської організації університету Юлія Пугач презентувала роботу студентських органів самоврядування.
  У другому блоці відбувалося знайомство з факультетами. На початку зустрічі з вітальним словом до учасників звернувся декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Доєднались до зустрічі абітурієнти з різних куточків України: Київської, Чернігівської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Закарпатської областей та багато інших. Вступники переглянули відеоряд про факультет землевпорядкування, познайомились з колективом, дізналися про переваги навчання майбутніх землевпорядників та геодезистів в НУБіП України. Тарас Олексійович, перш за все, акцентував увагу гостей про заходи безпеки в освітньому процесі в умовах воєнного стану, не оминув він і питання очного і змішаного формату навчання в цих умовах і те, що в НУБіП особлива увага відводиться практичній підготовці. Крім того, університет дає значні можливості самореалізації. І безумовно розповів про перспективи інженерної освіти із геодезії та землеустрою, здобутої в НУБіП України. 
   Заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко ознайомив вступників з умовами та особливостями проживання в гуртожитку. Олександр Вікторович провів віртуальну екскурсію територією Голосіївського району та кімнатами гуртожитку №4 НУБіП України.
   Безумовно, найкраще про студентське життя можуть розказати самі студенти. До заходу були запрошені представники студентського самоврядування факультету землевпорядкування, які поділились своїм досвідом. Вітальні слова прозвучали від голови студентського самоврядування факультету Олександри Калініченко. Олександра розповіла про студентське життя, різноманітні події, які проходять на факультеті, навчання та можливості, які відкриваються перед студентами. Студент 3 курсу Георгій Юрченко розповів абітурієнтам про матеріально-технічну базу факультету, що відіграє ключову роль в ефективності навчанні та практичних навичках.
   Наступними до розповіді долучилися вже практикуючі студенти бакалаврату Владислав Никонець та магістр першого року навчання Олександр Заєць. Вже починаючи з 3 курсу більшість студентів успішно поєднують навчання з роботою за спеціальністю. Факультет землевпорядкування дає прекрасну базу знань та навичок, які сприяють всебічному розвитку та подальшому фаховому зростанню.
   Представники професорсько-викладацького складу розповіли про переваги навчання на факультеті землевпорядкування НУБіП України та окреслили перспективи працевлаштування та професійного розвитку за професією землевпорядника і геодезиста. Завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук наголосив, що наші студенти вже починаючи з 1 курсу здобувають практичні знання з використанням лише найновітнішого обладнання, саме тому на старших курсах більшість працює за спеціальністю. В.о. завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, доцент Олег Дроздівський наголосив, що світ стрімко змінюється й розвивається, тож наші студенти отримують лише актуальні знання та вивчають найновіше програмне забезпечення. Доцент кафедри землевпорядного проектування Оксана Кустовська додала, що професія землевпорядника й геодезиста дотична майже у всіх галузях, тож наші випускники завжди матимуть роботу, якої ставатиме лише більше.
   Учасники вебінару проявили велику активність і зацікавленість. Зокрема, Софію Смоляк зацікавили особливості проживання в гуртожитку в умовах воєнного стану. Марія Гончаренко, Валерія Білим та Вадим Диптан ставили запитання стосовно освітнього процесу та особливостей Вступної кампанії-2023. Потому було спілкування й питання-відповіді.
   Загалом, не дивлячись на технічні проблеми через відсутність стабільного зв’язку, онлайн День відкритих дверей на факультеті землевпорядкування пройшов на відмінному рівні.
   Окрім того, детальніше ознайомитись з територією навчального корпусу №6 та познайомитись з колективом факультету завітали студенти Відокремленого структурного підрозділу «Боярського фахового коледжу НУБіП України». Майбутні вступники відвідали аудиторії та лабораторії в яких проходять заняття у студентів.
   В.о. завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, доцент Олег Дроздівський провів екскурсію лабораторіями кафедри та розповів про програмні засоби, які опановують студенти. Асистент кафедри геодезії та картографії Яніна Степчук представила абітурієнтам новітнє геодезичне обладнання з яким студенти працюють під час практичних занять та літньої практики. Доцент кафедри управління земельними ресурсами Євген Бутенко розповів про особливості фотограмметричного знімання, його можливості та перспективи. Майбутні землевпорядники зазначили, що надзвичайно цікаво було побачити, як і чим живе факультет, а також познайомитися з його викладачами і студентами, почути з перших вуст про переваги навчання.
 

Щиро дякуємо всім учасникам Дня відкритих дверей!

Зичимо випускникам наснаги та з радістю чекаємо на зустріч в стінах нашого Університету!

 
Ольга Пронь,

студентка факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook