Просвітницький проєкт кафедри ТІДП «Школа знавців права» подолав екватор і обговорив проблеми кіберправа

19 листопада 2022, 21:39

     Жодні відключення електроенергії не стануть на заваді проведення чергового онлайн-вебінару в рамках осінньої сесії просвітницького проєкту кафедри теорії та історії держави і права «Школа знавців права». Сьогодні, 19 листопада, учасники та учасниці мали змогу поговорити з Оленою Чомахашвілі про кіберправо.

 

     Спікерка надала можливість пригадати популярні терміни з приставкою «кібер-» та пояснила їх значення. А їх чимало! Це і кібербезпека, і кібератака, і біокібернетика (біологічна і медична кібернетика), і технічна економічна кібернетика, і кіберкультура.

 

     Також обговорили ключові напрями правового регулювання у сфері кібер права, серед яких цифрові двійники, метадані, токени, цифрові активи, NFT – токени, які гарантують право людини на цифровий об’єкт, регулювання інфопосередників і інтернет-провайдерів, інтелектуальна власність на домени, податки та реклама

 

     І як же без того, об не поговорити про перспективи та проблеми кіберправа. А їх чимало перед правничою спільнотою. Адже необхідно створити правову основу задля ефективного регулювання кібервідносин, легалізувати нові терміни та їх тлумачення, вдосконалити правове поле використання автоматизації бізнесу, штучного інтелекту, «хмарних послуг», електронного документообігу.

 

 

     І уже наступного тижня, 26 листопада 2022 р., учасники та учасниці разом із спікеркою Анною Мельник отримають змогу поговорити про перспективи правничого фаху.

 

Принагідно інформуємо, що зареєструватися на наступні онлайн-вебінари, які пройдуть 26 листопада та 03 грудня 2022 р. (тематичний план-графік зустрічей) усі охочі можуть шляхом заповнення реєстраційної форми (зареєструватися). Також усі зареєстровані учасники отримають доступ до перегляду відеозаписів вебінарів на YuoTube та електронні сертифікати. У разі виникнення проблем із електропостачанням чи зв’язком, Ви отримаєте на вказаний Вами e-mail покликання на запис зустрічі, а також можливість поставити питання спікеру.

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook