Вчені НУБіП України — на старті нових досліджень

28 листопада 2014 року

27 листопада науково-дослідною частиною НУБіП України були проведені два науково-методичні семінари з питань оформлення документів по проектах фундаментальних та прикладних науково-дослідних робіт, що подаються на експертизу в Міністерство освіти і науки України. Це пов’язано з переходом Національного університету біоресурсів і природокористування України до сфери управління Міністерства освіти і науки України, вимогами міністерства до організації та здійснення наукової діяльності у ВНЗ III-IV рівнів акредитації, зміною порядку проведення конкурсного відбору наукових проектів фундаментальних і прикладних досліджень, що будуть виконуватися за рахунок коштів державного  бюджету  у 2015 р. у НУБіП України.

На семінарах виступив перший проректор, академік НААН України Ігор Ілліч Ібатуллін, який ознайомив присутніх із результатами експертизи проектів фундаментальних наукових досліджень та прикладних наукових досліджень і розробок НУБіП України, здійсненої експертами секції № 22  Дослідження з проблем природничих наук” Наукової ради МОН України. Він відмітив, що зараз спільно з Дніпропетровським державним аграрно-економічним університетом формується нова секція № 23 “Агропромисловий комплекс, лісове і садово-паркове господарство, ветеринарна медицина”, яка більш повно охоплює напрями наукових досліджень в аграрній та природоохоронній сферах.          

Начальник науково-дослідної частини Володимир Віталійович Отченашко відмітив, що наукові проекти повинні бути спрямовані на одержання вагомих наукових результатів, а саме: створення нових теорій, концепцій та методології, розробку принципово нових або удосконалення існуючих технологій, засобів виробництва, матеріалів, іншої наукоємної продукції з високим ступенем готовності до впровадження; прискорення технологічного оновлення реального сектору економіки; ресурсоенергозбереження; сприяння збільшенню обсягів виробництва і розширенню ринків збуту вітчизняних конкурентоспроможних та імпортозамінних товарів і послуг.

 

 

Значна увага на семінарі була приділена питанням експертизи наукових проектів та  окремим аспектам при їх заповненні.

        

Поздняков І.О.,

головний метролог НОВ НДЧ

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook