ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА: ІНСТРУМЕНТИ, МОДЕЛІ ТА МЕТОДИ

28 жовтня 2022 року
27 жовтня 2022 року продовжилась XІIІ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта», а саме відбулися секційне засідання “Цифрова економіка: інструменти, моделі та методи”.
Конференція проходила в онлайн-режимі, що дало змогу долучитись викладачам, та студентам кафедри.
 
На секційному засіданні з вітальним словом виступив завідувач кафедри економічної кібернетики, д.е.н., проф. Д.М. Жерліцин, наголосив про необхідність державної підтримки в період дії воєнного стану щодо поглиблення застосування цифрових технологій для відновлення країни та впровадження інноваційних проєктів цифрової трансформації, підкреслив важливістьвпровадження сучасних технологічних рішень в економіці та суспільстві (такі ініціативи, як ІТ-армія, криптофонд, цифрова блокада, Starlink тощо), закцентував, що в таких умовах важливим завданням науково-педагогічних працівників є підготовка висококваліфікованих спеціалістів, компетентності яких відповідають вимогам сучасного ринку праці.
На секційному засіданні свої доповіді представили студенти 4 курсу ОС «Бакалавр» та 1 курсу ОС «Магістр» освітніх програм «Цифрова економіка» та «Економічна кібернетика».
Graphical user interface, text, application, websiteDescription automatically generated
Особливу увагу учасників привернула доповідь студента 4 курсу ОПП «Цифрова економіка» Андрія Тараненко на тему «Аграрний сектор України в умовах цифровізації та макроекономічної нестабільності». В представленому дослідженні було визначено принципи побудови Державного аграрного реєстру та розвитку аграрних підприємств під час війни та післявоєнного відродження України. Він проаналізував основні виклики які постали перед аграрним сектором України, охарактеризував державну підтримку суб’єктам господарювання та надав рекомендації щодо подолання негативних явищ в сільському господарстві. На базі методів економетричного моделювання Андрій довів, що економічний потенціал аграрних підприємств є достатньо потужний і можна прогнозувати швидке відновлення їх інвестиційної привабливості у мирний час.
Graphical user interface, textDescription automatically generated
Жвавий інтерес слухачів викликала також доповідь студента 1 курсу магістратури ОПП «Економічна кібернетика» Свиридченко Микита. Він презентував доповідь на тему «Моделювання стратегії захисту криптовалютних активів», зробивши наголос на необхідності законодавчого врегулювання у цій сфері, висвітливши основні переваги та недоліки Біткоіна в умовах інфляції та інших ризиків.
Graphical user interfaceDescription automatically generated
Микита аргументовано довів, що питання кібербезпеки стають провідними не лише під час війни, але і у процесах функціонування та розвитку цифрової економіки у цілому. Продемонстровано жахаючу статистику зростання вдалих атак на світові криптовалютні біржи та розміри економічних втрат.
Загалом учасники конференції продемонстрували високий рівень підготовки, наполегливо і впевнено доводили актуальність своїх досліджень та достовірність отриманих результатів.
Засідання секції «Цифрова економіка: інструменти, моделі та методи» пройшла у дружній атмосфері та всі учасники висловили побажання зустрічатися частіше для обговорення наукових та практичних проблем економіки.
Завідувач кафедри економічної кібернетики,
д.е.н., професор Д.М. Жерліцин

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook