ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВО-ПРАКТИЧНОГО ГУРТКА «3D МОДЕЛЮВАННЯ»

31 жовтня 2022 року

 

126 жовтня 2022 року відбулось засідання науково-практичного гуртка «3D моделювання». Гурток створений та функціонує при кафедрі автомобільного транспорту з метою популяризації нових технологій проектування і виробництва автомобільної техніки серед студентської молоді. 

Під час засідання керівник гуртка Ігор Фльонц висвітлив будову, принцип роботи і технологію побудови 3D моделі у програмах твердотільного моделювання, програмування G-коду у програмі Ultimaker Cura 4.8.0 для управління роботою 3D принтера.

23

На засіданні гуртка здобувачі освіти навчились підбирати температурні режими робочого столу і екструдера в залежності від вибраного матеріалу пластику (ABS, PLA, HIPS), вивчили основи підвищення адгезії пластику до робочого столу, вплив швидкісних параметрів друку на якісні показники готової деталі та ознайомились із основними помилками початківців, які впливають на якість готових виробів.

Здобувачі освіти мали змогу попрактикуватись у налагоджуванні технологічних параметрів 3D принтера. Також на засіданні гуртка здобувачами освіти розпочато роботу над виготовленням 3D принтера власної конструкції, який в майбутньому буде використовуватись цим гуртком. На засіданні гуртка відбулась збірка корпусних деталей.

Ігор ФЛЬОНЦ,
завідувач кафедри автомобільного транспорту
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook