Викладачі та студенти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук вчаться, обмінюються досвідом, удосконалюють знання, підвищують рівень якості навчання

10 жовтня 2022 року

Підвищення та удосконалення власного професійного рівня давно вже стало внутрішньою потребою та традицією для кожного із дружнього загалу науково-педагогічних працівників кафедри міжнародних відносин і суспільних наук. Цьому, зокрема, сприяють участь у численних конференціях, семінарах, круглих столах, дискусійних клубах тощо. Викладачі є учасниками міжнародних програм підвищення кваліфікації, стажувань, професійних школах, використовуючи практично усі наявні можливості фахового зростання.
Нещодавно кафедра встановила партнерські зв’язки із колегами Київської школи дипломатичних мистецтв (The Kyiv School of Diplomatic Arts). Вже проведено декілька спільних заходів. Планується підписання повноцінного договору про співробітництво й обмін досвідом.
А 6-го жовтня у рамках програми «Громадянська освіта проти дезінформації: протидія фальсифікаціям історії міжнародної політики й пропаганди» (Civic Education vs. Disinformation: Countering Fake Histories in International Politics and Propaganda) відбувся вже другий, організованний командою Київської школи дипломатичних мистецтв (за підтримки неприбуткової міжнародної Програми ЮСАІД (USAID) вебінар, головною темою якого стало «Міфи та омани в дебатах щодо Росії: як вони впливають на політику Заходу та що можна зробити» (“Myths and misconceptions in the debate on Russia: How they affect Western policy and what can be done”).
Лектором онлайн-вебінару виступив старший науковий співробітник Естонського інституту зовнішньої політики і Міжнародного центру оборони і безпеки (ICDS) у Талліні, асоційований співробітник російських та євразійських програм Чатем Хаус (Chatham House) Джеймс Шерр ОБЕ (Mr. James Sherr OBE).

     

Цього разу до такої онлайн-події активно долучилися студенти кафедри міжнародних відносини і суспільних наук спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», зокрема активісти науково-навчального гуртка «Інформація і політика», для яких це стало гарною можливістю позааудиторного надбання знань й підвищення свого професійного рівня, а членам гуртка «Дипломатія і геополітика», в першу чергу, було надто цікавим долучитись до аналітики сучасної геополітичної ситуації у світі у політико-дипломатичному контексті та впливу активної фази російської війни проти України і українського спротиву агресії на неї.
Особливо цікавим й корисним для гуртківців видався той факт, що центром уваги виступаючого та обговорень стала інформаційна війна у сучасному глобалізованому світі. Впродовж свого виступу доповідач наголошував на необхідній протидії численним міфам й міфології, у тому числі й російській про Україну з точки зору інформаційної геополітики. Було досить пізнавально дізнатись про міфи та хибні уявлення в дебатах про Росію, і як вони впливають на політику Заходу та що й як можна цьому зарадити.
Гуртківці кафедри завжди прагнуть удосконалення власного професійного рівня, чому, зокрема, сприяють участі у численних конференціях, семінарах, круглих столах, дискусійних клубах тощо. Вони є учасниками міжнародних програм підвищення кваліфікації, стажувань, професійних шкіл, тренінгів, використовуючи практично усі наявні можливості фахового зростання.

     

Шерр зокрема наголосив, що саме завдяки українській історичній пам'яті українці досі гідно відстоюють та боронять власну свободу. Було акцентовано й на важливій ролі церкви у формуванні державної політики та її вплив на формування свідомості населення. Не обійшлось і без аналітики сучасної геополітичної ситуації у світі та вплив активної фази російської війни проти України і українського спротиву агресії на неї.
По закінчені виступу лекторові можна було задати питання і послухати його думку та уточнення щодо тих чи інших конкретних зацікавлоностей аудиторії, чим учасники вебінару охоче скористались.
Варто зауважити, що, завдяки залученню до вебінару, студенти змогли попрактикуватися в перекладі з англійської на українську мову, бо сама онлайн-лекція пройшла повністю англійською мовою. Дякуємо кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук, її керівникові, докторові політичних наук, професорові Шевчуку О. В. та організаторам за чудову можливість взяти участь у цікавій зустрічі із провідними європейськими науковцями.
Чекаємо на наступні подібні зустрічі.

 


Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
Артур Бруслік,
староста групи МВ-22001 м


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook