Майстер-клас на тему: «Визначення якості молочних продуктів за допомогою експрес методів»
Молоко серед інших продуктів харчування займає одне з провідних місць. У цьому продукті містяться чимало білків, вітамінів, мікроелементів, ферментів, тощо. Молоко, а також молокопродукти можуть принести чимало користі. Але лише за умови, що у нас на столі опиняється справжня молочна продукція, а не фальсифікат.
29 вересня 2022 р. завідувачкою навчальної лабораторії дослідження якості товарів Оленою Осьминою було проведено в онлайн-форматі майстер-клас на тему: «Визначення якості молочних продуктів за допомогою експрес методів» для учнів 9-В класу ІАЛ НУБіП України.
Попередньо, викладачем було ознайомлено ліцеїстів з діючими нормативними документами, у яких зазначено вимоги до якості молока та молочних продуктів. Більш детально розглянули ДСТУ 2661:2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови». А саме, як класифікують молоко коров’яче питне та які вимоги якості молока затверджені згідно даного стандарту.
У процесі заняття завідувачка навчальної лабораторії проінформувала ліцеїстів про найпоширеніші способи фальсифікації молока та з якою метою вони можуть застосовуються.
Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до проведення майстер-класу, та сподіваємося, що отримані знання ліцеїсти застосовуватимуть у майбутньому.
Олена ОСЬМИНА,
завідувачка навчальної лабораторії дослідження якості товарів