Навчально-методична рада здійснює контроль за якістю освіти під час очного навчання першокурсників та магістрів 1 року навчання

26 вересня 2022 року
   Перше у новому навчальному році засідання навчально-методичної ради відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, який проінформував присутніх про особливості організації освітнього процесу для студентів першого курсу бакалаврату та магістрів першого року навчання.
 
   Зокрема, проректор звернув увагу присутніх на забезпеченні постійного контролю за якістю освітнього процесу, дотриманні санітарних норм та своєчасному реагуванні на повітряні тривоги згідно вимог МОН України.
   Директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко представив на розгляд навчально-методичної ради низку нових положень, а саме:
  • Положення про Київський інститут аграрного університету Ціндао в Китаї;
  • Положення про організацію освітнього процесу Національного університету біоресурсів і природокористування України з Аграрним університетом Ціндао (КНР);
  • Положення про рейтингове оцінювання академічних досягнень студентів Аграрного університету Ціндао (КНР) у НУБіП України.

   Співдоповідачем виступила Лариса Кліх, завідувач навчально-методичного відділу, яка зазначила про особливості розроблених положень та необхідність їх впровадження в Університеті для навчання студентів-іноземців.
 
   Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць доповіла про заміну голови екзаменаційної комісії на ОС «Магістр» для спеціальності 101 «Екологія» та запропонувала вивести зі складу екзаменаційної комісії (голова) д.с.-г.н, професора Наталію Макаренко у зв’язку із її звільненням, і ввести до складу комісії д.б.н., старшого наукового співробітника Аллу Клепко у якості її голови. Рада одноголосно підтримала таку пропозицію.
   Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання, представив на затвердження освітньо-професійні програми та навчальні плани підготовки фахівців освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр» і навчальний план для освітнього ступеня «Бакалавр» у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».
   Директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак доповіла про результати засідання комісії з академічної доброчесності.
   Декан економічного факультету Анатолій Діброва проінформував присутніх на засіданні про результати додаткової експертизи навчального посібника «Управління біржовими операціями» та представив висновок фахової комісії, за результатами якої поданий рукопис не відповідає вимогам до написання навчальної літератури та назві дисципліни. Рішенням навчально-методичної ради такий навчальний посібник було направлено на доопрацювання.
   Традиційно, на завершення засідання, рада розглянула рукописи навчальної літератури та вирішила клопотати перед вченою радою Університету про рекомендацію до другу таких видань (перелік за покликанням).
 
 
Дмитро Касаткін,

секретар навчально-методичної ради університету 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook