Зміст і якість навчання – головні пріоритети розвитку університету (відбулось звужене засідання ректорату)

17 листопада 2014 року

 

     Відкриваючи засідання звуженого ректорату 17 листопада 2014 року, очільник університету Станіслав Ніколаєнко проінформував про підсумки візиту делегації НУБіП України до Сполучених Штатів Америки.

 

     Так, підписано Меморандум про співпрацю з Університетом штату Айова та угоду між ННІ тваринництва та водних біоресурсів і Коледжем сільського господарства та природокористування американського вишу. Також Станіслав Миколайович зупинився на деяких особливостях навчального процесу в США. Зокрема, відповідальність за надання якісних освітніх послуг лежить на професорові, викладачеві, а не на адміністрації навчального закладу. Якщо науково-педагогічний працівник дає низьку якість знань, то наступного року студенти не оберуть його в якості викладача. Цікавий і досвід функціонування навчально-дослідних господарств: на їх базі проводиться багато досліджень і вони мають повну фінансову незалежність від вишу. Мова йшла також про акредитацію нашого університету за освітніми стандартами США. За словами американських колег, цей механізм дозволяє отримувати державне замовлення від уряду Сполучених Штатів на підготовку фахівців. Але під цією акредитацією розуміється не відповідність паперових програм, стандартів тощо, а саме зміст і якість навчання. Це – головне.

 

 
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін доповів про проведений аналіз інформаційних мереж та готовність до відзначення Міжнародного дня студента.  Йдуть перемовини з інвесторами щодо оновлення мережевого обладнання, що дасть можливість поліпшити якість під’єднання комп’ютерів до інтернету. Також у зв’язку із зміною валютного курсу буде переглянута вартість доступу до всесвітньої мережі.
 
     Вчений секретар Оксана Барановська проінформувала про проведення 26 листопада чергового засідання вченої ради університету.
 
     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та начальник навчальної частини Оксана Зазимко розповіли про заплановані на найближчий час заходи – проведення конкурсу на найкращий гуртожиток та навчальний корпус, чемпіонат столиці з перетягування канату,  підготовку до екзаменаційної сесії тощо. Кожному члену ректорату доручено відвідати захисти магістерських робіт.
 
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук виступив з інформацією щодо візиту представників Франції , які презентували можливі магістерські програми та виробничі практики для наших студентів. Він повідомив також про роботу над угодою з Приморським університетом (Словенія). Доручено активізувати співпрацю з посольством США щодо участі НУБіП України в реалізації міжнародних програм та отримання грантів.
 
 
Радник ректора академік Дмитро Войтюк проінформував про участь у Міжнародному конгресі «Аграрний олімп» та розповів про проміжні результати роботи комісії щодо оптимізації структури університету. Пропозиції комісії будуть розглянуті вже на найближчому засіданні ректорату та вченої ради.
 
 
Голова первинної профспілкової організації університету Іван Гаврилюк зазначив про готовність до звітно-виборної конференції, яка запланована на 2 грудня. Також профспілка планує традиційно привітати дітей з Новим роком.
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на запровадженні лімітів на використання енергоресурсів та води у кожному корпусі та гуртожитку. Та наголосив, що заощадження ресурсів має стати нашою ідеологією.
 
 
Підбиваючи підсумки засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив першому проректору Ігорю Ібатулліну організувати нараду з головами та секретарями спеціалізованих вчених рад, проректору Сергію Кваші контролювати випуск літератури в університеті та запровадити систему недопущення плагіату, проректору Володимиру Курилу актуалізувати план заходів по реалізації Закону «Про вищу освіту» та провести аналіз його виконання.
 
Також були розглянуті і інші питання діяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook