PhD: освітній процес аспірантів першого року вечірньої форми навчання

23 вересня 2022 року
   Злітає черговий третій тиждень продуктивного навчання здобувачів ступеня доктора філософії в аспірантурі НУБіП України. Тож, можна підбивати певні підсумки. Вечірня форма навчання передбачає поєднання роботи з навчальним процесом, а як відомо, хто дійсно бажає вчитися, той завжди знайде шляхи досягнення своєї мети.

   Перший і найголовніший висновок – аспірантура не схожа на навчання в бакалавраті та магістратурі. Тут навчаються люди, які точно знають, чого вони хочуть від життя з конкретно визначеними цілями, що знаходить своє відображення в їх наукових роботах.
   Не хочеться виокремлювати якийсь предмет більше за інший, адже всі заняття проходять цікаво та корисно. Бажаємо лише зупинитись на аналізі окремих обов’язкових дисциплін.

   Наразі 80 % інформації в світі висвітлюється англійською мовою, тому не дивно, що наш університет приділяє багато уваги саме цьому предмету. Не може бути PhD без іноземної мови. Хоча багатьом так і не вдається вивчити мову протягом життя, деякі викладачі можуть із самого непересічного студента чи аспіранта зробити вільного користувача англійською. Нам пощастило з Світланою Григорівною Качмарчик, адже вона не змушує нас роботи монотонні читання текстів та вивчення незрозумілої граматики, а подає нам інформацію так, щоб вона швидко засвоювалася.

   Філософія – для нас не просто пара, а привід подискутувати на наболілі теми під призмою науки. Професор Віра Іванівна Додонова пояснює матеріал настільки доступно і просто, посилаючись на життєві ситуації чи історію, що навіть, якщо колись хтось із нас і не любив цей предмет, то зараз з ним в гармонії.
   Педагогіка та управління закладами вищої освіти – пізнавальний предмет, який готує нас до перебування в аудиторіях перед студентами. Закладає основи викладання, які дуже важливі для майбутнього PhD проф. Наталія Ігорівна Гречаник за цей місяць значно підвищила наші знання в педагогіці.

   Організація проведення наукових досліджень – дисципліна досить «молода», проте той матеріал, котрий вже виклали наші проректори (акад. Сергій Миколайович Кваша, проф. Вадим Анатолійович Ткачук) є досить практичним для формування тем наших наукових дослідженнь, а також корисним щодо можливостей нашого міжнародного стажування та отримання досвіду іноземних університетів. Вдячні Володимиру Віталійовичу Отченашку за ознайомлення всіх аспірантів з можливостями наукової інфраструктури нашої «alma mater»: науковими лабораторіями, наявним обладнанням тощо.

   Загалом, навчальний процес проходить цікаво та пізнавально. Зараз група готується до затвердження тем своїх наукових робіт та перших модулів. Впевнені, що наше позитивне враження не зміниться і буде тільки зростати.

Дарина Миргородська,
староста 3 групи (вечірня форма навчання)

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook