Чергове визнання академіка Володимира Булгакова

14 вересня 2022 року
   Співпраця науковців Національного університету біоресурсів і природокористування України і Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» завжди корисна обом закладам, особливо якщо мова йде про сумісні наукові розробки сучасного світового рівня.

   Підтвердженням цього є плідна багаторічна науково-дослідна робота, яку проводить завідувач кафедри механіки факультету конструювання та дизайну академік Національної академії аграрних наук України, д.т.н., професор Володимир Булгаков разом з відділом обробітку ґрунту і контролюванню сегетальної рослинності ННЦ «Інститут землеробства НААН». Так за останні роки були разом проведені наукові дослідження з ґрунтообробних машин, агрегатування та загального землеробства, результати яких відображені у цілій низці статей, що надруковані у провідних журналах формату Scopus Західноєвропейських країн: Швейцарії, Італії, Польщі, Естонії тощо. Результати інших сумісних наукових досліджень протягом останніх років також «побачили світ» в головному журналі Національної академії аграрних наук України – «Вісник аграрної науки».
   До речі, академік Булгаков В.М. у минулому й поточному році прочитав в стінах ННЦ «Інститут землеробства НААН» декілька лекцій для його наукових працівників, а також працівників мережі науково-дослідних господарств Центру (які були приєднані до них в онлайн-режимі), а також мережі НДУ, що входять у Відділення землеробства, меліорації і механізації Національної академії аграрних наук України. Лекції були присвячені сучасним проблемам наукових досліджень в даній галузі, методики проведення та обробки результатів експериментальних досліджень, особливостей та правил оформлення статей при їх поданні у міжнародні видання, правил оформлення та подачі заявок на отримання Патентів України на винаходи. Окрема його лекція була присвячена актуальним питанням підготовки докторських та кандидатських дисертацій сучасного рівня.
   Також за результатами спільної праці у минулому році були підготовлені та подані 10 заявок на отримання патентів України на винаходи разом зі співробітниками ННЦ «Інститут землеробства НААН».
   Враховуючи вагомі результати такої спільної роботи Вчена ради ННЦ «Інститут землеробства НААН» своїм рішенням від 11.07.2022 р. (протокол №4) присвоїла академіку Володимиру Булгакову звання Почесного доктора наук, за його вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки.

   У подальшому ця плідна науково-дослідна робота безумовно буде продовжена задля отримання нових результатів світового рівня на благо нашої держави!

Зіновій Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook