Щастя польоту на землі, або як майбутні психологи опановують іпотерапію

5 вересня 2022 року
   У кожного в житті є мрії, цілі, бажання. Реалізувати деякі допомагає навчання в НУБіП: чудова матеріально-технічна база та високопрофесійні викладачі. Одним із осередків реалізації мрій є кафедра конярства і бджільництва, де взаєморозуміння між кіньми й людьми нас позитивно вразило!
   У перших числах вересня 2022 року  група ПС-20001б мала довгоочікуване заняття з модуля «Іпотерапія» у межах дисципліни «Реабілітаційна психологія» на кафедрі конярства і бджільництва. Можемо з упевненістю сказати, що всі були в захваті. Заняття було цікавим, захоплюючим, пізнавальним, дало нам багато незабутніх емоцій і вражень. Також ми отримали багато корисних для нас, як майбутніх фахівців, знань та мали нагоду формувати професійно важливі вміння. І ми всі хочемо поділитись з вами нашими враженнями!
   «Сьогодні на практичних заняттях з реабілітаційної психології, що присвячені іпотерапії, які проводяться кафедрою конярства та бджільництва, я отримала море позитивних емоцій від взаємодії з кіньми, дізналась багато корисної інформації для себе, як для майбутнього спеціаліста, так і для загального розвитку. Зокрема, правила безпеки поведінки поруч з кіньми та при взаємодії з ними, структуру та процедуру підготовки коня до катання, важливість іпотерапії та роль коней в процесі надання психологічної допомоги (зняття напруги, налаштування психоемоційного стану, подолання страхів та ін.). Заняття були дуже цікаві та змістовні», - Канівець Анегеліна.  

   «Нам говорили, що ми матимемо контакт з кіньми на наших заняттях, проте я і не думав, що він буде такий близький та принесе стільки емоцій. Нам пояснили, чим саме допомагає їзда на конях людям, які цього потребують, а також як на нас впливає спілкування з цими величними тваринами», - Лук’янчук Юрій.
   «Це заняття зробило мій день! Я отримала багато вражень, досвіду і знань в іпотерапії. Я як майбутній фахівець дуже ціную такий досвід, який дає нам наш університет. На занятті нас познайомили з кіньми, їх мастями, можливостями їх використання для психологічної допомоги людям. Також познайомились з гарним конем на ім’я Монах. На ньому нам показували початкові терапевтичні вправи. Ми з радістю очікуємо наступних занять та віримо, що отримані нами знання й навички з іпотерапії будуть корисними для наших клієнтів у майбутньому», -  Бабак Маргарита.
   «Ми з групою побували на території стайні і познайомилися з чудовим конем. Отримали масу позитивних емоцій. Також ми мали можливість побувати в тісному контакті з конем. Ми його годували, а також їздили верхи і це були незабутні емоції», - Чалий Максим.
   «Я розумію, наскільки важливою на сьогодні є психологічна реабілітація людини після пережитих стресів. І тому дуже ціную, що маю можливість опановувати іпотерапію як один із потужних видів психологічної реабілітації. Участь у практичних заняттях на території стайні у взаємодії з кіньми дають можливість здобути власний хороший досвід іпотерапії та набути умінь із проведення реабілітаційних вправ», - Репура Володимир.
   «Цього разу ми побували на стайні, познайомились з кіньми, навіть поїздили на одному, для когось це був перший досвід контакту з кіньми, отримали масу позитивних емоцій», -  Мурачов Олександр.
   «На парі я дізналась багато цікавого. Робота з кіньми виявилась захплюючою та корисною. За допомогою цієї терапії можна добре розслабитись і навіть позбутися деяких страхів. Особисто я боюсь висоти. І коли я почала залізати на коня, мені стало страшнувато, бо високо та трохи гойдало. Але потім коли я почала робити різноманітні вправи, то в мене взагалі пропав страх. І стало так спокійно та добре. З конем можна позбуватися стресу. Мені дуже сподобалась пара з реабілітаційної психології. Вона надала багато корисного», -  Саламаха Еліна
     «Познайомившись з конями, ми отримали море позитивних емоцій. Спілкування з цими тваринами приносить велике задоволення. Ми отримали нові знання про коней і про методики, які можна проводити з ними. За допомогою міні зарядки ми відчули, як відбувається прилив сил та збільшується довіра до коней», -  Тимошенко Катерина.
   «Сьогодні на парі з реабілітаційної психології ми відвідали стайню і це було неперевершено! Нам розповіли багато цікавої інформації про коней і їх вплив на людську психіку. Я відчувала велику радість, коли була поруч із цими величними тваринами. Після практичного заняття я почувала себе щасливою та урівноваженою. Цей день мені запам‘ятається надовго!» - Кравець Юлія
 
Бабак Маргарита,
студентка 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету

спеціальності 053 «Психологія» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook