В університеті поповнились ряди атестованих англомовних викладачів

31 серпня 2022 року
   31 серпня за головування проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулося засідання комісії, яка оцінювала рівень володіння іноземною мовою у науково-педагогічних працівників в оновленому складі.
 
   Відкриваючи роботу комісії, Василь Дмитрович наголосив на важливості підтримки та посилення зростаючого тренду в підготовці студентів іноземною мовою та відкриття нових англомовних програм для задоволення попиту студентів, зокрема й іноземних, у навчанні в НУБіП України. Важливо забезпечувати викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою як самих студентів, так і викладачів. При цьому не менш важливим при викладанні англійською мовою, на переконання Василя Дмитровича, є елементи педагогічної майстерності, які варто застосовувати для зацікавлення аудиторії та інтерактивного формату занять. 
   Члени комісії – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Інна Грабовська, завідувач кафедри англійської філології Віра Ніконова, доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Наталія Яременко ікерівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук, а також керівники відповідних підрозділів служби проректора з науково-педагогічної роботи Ярослав Рудик, Лариса Кліх, Оксана Зазимко та Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями фахових дисциплін, які вони планують викладати англійською мовою.
 
 Цього разу до когорти науково-педагогічних працівників, яких допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою за результатом співбесіди приєднались Павло Шарандак, професор кафедри терапії і клінічної діагностики та Ірина Шпакович, асистент кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського.
 
   Усім викладачам, які мають бажання долучитись до викладання фахових дисциплін англомовним групам студентів, але ще відчувають необхідність підвищити свій рівень володіння мовою, рекомендовано проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (https://nubip.edu.ua/node/53598) на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою.
 
   Отож, вітаємо колег та бажаємо творчої і натхненної співпраці зі студентами по опануванню дисциплін відповідного фаху англійською мовою!
 
Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу

з магістерських програм, секретар комісії 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook