Виставковий врожай для ННІ тваринництва та водних біоресурсів

8 листопада 2014 року

     Підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом ставить нові вимоги до якості і безпеки харчової продукції, лабораторного контролю, моніторингу та впровадженню нових правил її сертифікації. Таку тенденцію підтверджує проведення VII Міжнародного форуму «Комплексне забезпечення лабораторій «LABCompLEX», що відбувся 14-16 жовтня. В його рамках проходили дні фармацевтичної промисловості, харчової промисловості й аграрного сектору, науки, освіти та ветеринарної медицини.

     Участь у форумі взяли співробітники ННІ тваринництва і водних біоресурсів. Зокрема, доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Анатолій Чигрин у своїй доповіді розкрив фактори, що визначають конкурентоздатність вітчизняних преміків і кормових добавок та ефективність їх практичного використання у годівлі тварин. Під час форуму також було висвітлено сучасні критерії оцінки хімічного складу і поживності кормів, які необхідно враховувати при організації лабораторних досліджень та розрахунку збалансованих раціонів. 
     А вже 27-28 жовтня у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті відбулася 6-а Міжнародна виставка з тваринництва і птахівництва «Animal Farming Ukraine — 2014». Програма виставки передбачала проведення конференцій «Перспективи розвитку свинарства в Україні», «Ветеринарні аспекти у кролівництві», семінар «Технологічні рішення чеських компаній», майстер-класу «Антикризова стратегія у тваринництві» та багато інших зустрічей. Крім участі в цих заходах, завідувачі та науково-педагогічні працівники кафедр мали змогу поспілкуватися із представниками світових і вітчизняних компаній. 

     Також колектив ННІ тваринництва та водних біоресурсів взяв участь 28-31 жовтня у 10-ій ювілейній міжнародній виставці рентабельного високоефективного сільського господарства «ІнтерАГРО — 2014».
     На виставці були представники близько 300 компаній з України, Австрії, Аргентини, Іспанії, Нідерландів, Німеччини, Росії, Чехії, Тайваню, Туреччини, Франції, Швейцарії та Швеції. Учасники «ІнтерАГРО — 2014» — провідні виробники сільськогосподарської техніки та обладнання, серед яких компанії «Case», «Caterpillar», «Claas», «Deutz Fahr», «Horsch Maschinen», «Gaspardo», «John Deere», «Kuhn», «Kockerling», «Восход», «Львівагромашпроект», «Велес-Агро» та багато інших.
     Отож, наші колеги ознайомилися із сучасними зразками кормозбиральної техніки та засобами для приготування кормів. А також оглянули експозиції сільськогосподарської техніки, обладнання для ремонту та сервісного обслуговування, запасних частин та комплектуючих, систем поливу і зрошення, біоенергетики, органічного та точного землеробства, переробки і утилізації відходів.


Кривенок М.Я.,
завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook