Тримаємо руку на пульсі. Продовжуємо спілкуватися з виробниками молока підвищуючи кваліфікацію на професійних онлайн-семінарах
26 червня на платформі ZOOM відбувся онлайн-семінар «Доїння, зберігання та транспортування молока». В ньому взяли участь професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Якубчак О.М. та доцент кафедри Таран Т.В.

Даний захід проводиться за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org
Спікерами семінару були виробники українського молока.
Під час онлайн-семінару розглянули питання:
✔️ чому процес доїння – наріжний камінь виробництва молока;


✔️ щодо забезпечення чистоти доїльного та молочного обладнання, типові помилки фермера;


✔️ приміщення для зберігання молока: які вимоги?


✔️ тримаємо «руку на пульсі»: підсумуємо основні положення нових гігієнічних вимог до дрібнотоварного виробництва та обігу молока.


Тетяна Таран, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька