Механіко-технологічний факультет: початок 2022/2023 навчального року

18 серпня 2022 року
   Складні умови воєнного стану не зупинили процеси освітньої діяльності нашого університету, як культурного центру розвитку аграрної науки та знань про життя. Виважений підхід в організації навчання, у змішаному (очному і дистанційному) форматі, побудований на чинниках формування цінності майбутніх фахівців. На багатьох спеціальностях, неможливо досягнути якісного опанування знань, використовуючи, лише дистанційний формат навчання. Прикладні дисципліни потребують обов’язкового закріплення практичною складовою освітнього процесу, яку можна реалізувати лише у спеціалізованих лабораторіях навчального закладу. На таких дисциплінах побудовані принципи профілю інженерної науки.

   15 серпня на механіко-технологічному факультеті стартував 2022/2023 навчальний рік. Студенти 2 і 3 курсів бакалаврату приступили до навчання очно, а студенти 4 курсу бакалаврату та другого року навчання магістратури освітньо-наукової програми – дистанційно. З огляду на дію військового стану, освітній процес для всіх здобувачів вищої освіти факультету організовано у дві зміни: 2 курс – перша зміна, 3, 4 курси і магістранти – друга зміна. На випадок повітряної тривоги, в навчальному корпусі 11 устатковане укриття.
   Освітній процес майбутні інженери реалізують за спеціальним розкладом занять, який передбачає ущільнення дисциплін, з акцентом на лабораторні та практичні роботи. З перших днів навчання, в оновлених лабораторіях факультету, на діючих стендах та сучасному обладнанні, студенти вивчають роботу двигунів внутрішнього згоряння, функціонування агрегатів паливної апаратури, працездатність вузлів трансмісії та досліджують умови використання аграрної техніки.

   За словами самих здобувачів вищої освіти, перебуваючи у стресових ситуаціях і комунікуючи лише дистанційно, за півроку вони відверто потребували живого спілкування, у середовищі своїх одногрупників. Наразі, молоді люди відчувають зростання щільності єднання студентської спільноти, духовний потяг один до одного та відповідальність за результати своїх успіхів.
   Студенти старших курсів навчаються дистанційно. Проводити навчальний процес дистанційно, з погляду на високий рівень працездатності сучасних продуктів електронного інформаційного середовища, зовсім нескладно. Головне вірно організувати роботу викладачів та студентів з використанням електронних платформ, баз даних і засобів комунікації.

   Викладачами механіко-технологічного факультету сформовано перелік завдань, спрямованих на опрацювання студентами лекційного матеріалу, практичних та теоретичної частини лабораторних робіт, які повинні виконати студенти під час дистанційної частини освітнього процесу. Для зручності опрацювання теоретичного матеріалу студентам, також, надано перелік додаткових інтернет-джерел стосовно тематики, яка вивчається.
   Вагомим рішенням, в дистанційному засвоєнні знань, являються онлайн-зустрічі студентів та викладачів, які проводяться, відповідно до встановленого спеціального розкладу занять факультету.
Контроль за виконанням завдань студентами, здійснюється на електронній платформі університету E-learn, за допомогою електронних скриньок викладачів та інших комунікаторів. Виконання практичних занять, обов’язково завершується створенням презентації, яка надсилається викладачу.
   Дії агресора спрямовані на фізичну, моральну та мотиваційну дестабілізацію нашого суспільства. Невизначеність – його основний інструмент. Тож, впевнені і виважені кроки кожного, у сфері своєї діяльності, підсилюють стійкість та незламність нашого народу, в боротьбі за свою незалежність.
   Студентам та викладацькому складу, успіхів, наснаги та енергії. Україна обов’язково переможе!

Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook