Вступник Павло Чорний: «Моє майбутнє пов’язано з фінансами»

17 серпня 2022 року
   Доброго дня! Я – абітурієнт НУБіП України Чорний Павло. В цьому році я закінчив ліцей №2 міста Хмільник Вінницької області та вирішив обрати професію за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітньої програми «Корпоративні фінанси».

   Чому саме цей напрямок? Мене цікавило яким чином з’являються гроші, як мама їх розподіляє так що вистачає і на іграшки, і на харчування, і на відпочинку на море. Чому вона каже, що зараз немає грошей, а потім через декілька днів ми купуємо велосипед. Спочатку питання сімейного бюджету, фінансової грамотності, а згодом грошовий оборот країни спонукали пов’язати свою майбутню професію із спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».
   Існує безліч університетів, що готують фахівців із 072 спеціальності, але мені одразу сподобався НУБіП України дистанційно за різноманітними новинами сайту університету про насичене студентське життя та міжнародні стажування молоді.
   Після того як я відвідав Дні відкритих дверей кафедр «Фінансів» та «Банківської справи» я підтвердив свої перші враження. Там я приймав участь в інтерактивних іграх, значно розширив для себе діапазон цієї спеціальності, як то: фінанси районів та територіальних громад: розумне заощадження через інвестування; короткі, середні та довгі гроші; механізм роботи банків та страхових компаній; кар’єрний шлях в податковій та пенсійному фонді і звичайно функціонування аграрних корпорацій, особливо під час війни, та їх кровотворну систему – фінансовий відділ та відділ контролінгу; компетенції фінансового аналітика та планування тощо.
   Впевнений, що в процесі навчання на економічному факультеті за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» я зможу обрати саме свій спектр предметів для того, щоб бути конкурентоспроможним фахівцем з фінансів та бути корисним для успішного відновлення економіки України.
 

Бажаю кожному знайти себе в прфесії та обрати свою ALMAMATER! Земляки Хмільничани, обирайте НУБіП!

 
 
Розмову провела Аліна Буряк,
доцент кафедри фінансів
 

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook