Дмитро Кротик ‒ «Перший пріоритет за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» ‒ нині є моєю «суперсилою»»!

16 серпня 2022 року
  • Добрий день, Дмитре! Розкажіть, будь ласка, про себе!

— Доброї Вам години! Мене звати Кротик Дмитро. Я мешкаю у м. Нова Одеса Миколаївської області, у цьому році успішно закінчив Новоодеську гуманітарну гімназію. Протягом навчання з 5-9 класів був переможцем у районних і обласних етапах Міжнародного конкурсу імені П. Яцика та Всеукраїнських районних й обласних олімпіад з української мови і літератури. У десятому класі брав участь у Міжнародному онлайн-конкурсі імені П. Яцика. Для мене вивчення і знання української мови є головною мотивацією і твердою життєвою позицією, оскільки переконаний, що кожна особистість повинна знати свою рідну мову!
   Також активно займався і займаюся спортом. За період шкільного навчання був переможцем у районних змаганнях з легкоатлетичного чотириборства і військово-патріотичної гри «Джура – Сокіл».

   Посів перше місце в районних змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед учнів закладів середньої освіти. Брав участь в учнівському самоврядуванні, проводив екологічні та волонтерські акції.

  • Чудово, що Ви ведете активний спосіб життя і берете участь у різноманітних суспільних заходах! А розкажіть, будь ласка, звідки Ви дізналися про НУБіП України?

— Інформацію про НУБіП України, я дізнався у школі, коли до нас приїздили викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів і у своєму виступу детально розповіли й показали відеоматеріали про цей заклад вищої освіти. Друга зустріч викладачів і учнів нашого класу була у дистанційному форматі за допомогою хмарного додатка «Zoom». Далі, я за вказаними QR-кодами і посиланнями зайшов на сайт НУБіП України та ретельно вивчав інформацію з доступних джерел, а потім поспілкувався з колишніми учнями нашої школи, які вже є студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. У кінцевому підсумку, ці три складові вектори отримання інформації стали ключовим рішенням стосовно мого вступу і очевидним вибором НУБіП України. Крім того, у соціальних мережах на сторінках кафедр, факультету і університету надана інформація про те, що університет є закладом дослідницького типу, котрий проводить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну та інформаційно-консультативну діяльність, а викладачі НУБіП України є відомими практиками та вченими з питань виробництва та переробки продукції тваринництва.

  • Дмитре, дякуємо Вам за вибір НУБіП України та факультет тваринництва та водних біоресурсів! Дозвольте запитати: що Вас спонукало до вибору спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»?

— По-перше, у НУБіП можна отримати якісну базову підготовку, високий рівень інтелектуального розвитку, грамотності, комунікабельності, креативності. По-друге, батьки мої – аграрії і я вирішив продовжити династію. В-третіх, після широкомасштабного вторгнення агресора на територію України і початком військових дій настали складні часи і наше місто, що нараховує близько 13 тисяч осіб, поповнилося майже 7 тисячами внутрішньо переміщених громадян з різних регіонів. Так сталося, що для нашого міста забезпечення продовольством населення у такій кількості стало тяжким викликом і випробуванням. На мою думку, якби місто було забезпечене продовольством тваринного походження, то це суттєво покращило б продовольчу безпеку у масштабі територіальної громади. Бо правда кажуть, що спеціальність 204 належить до вічних тому, що їсти хочеться щонайменше тричі на добу!

  • Дмитре, які Ваші очікування у майбутньому студентському житті?

— Хочу брати активну участь у спортивних, наукових й дослідницьких заходах студентського життя. Я впевнений, що знання, котрі отримаю, навчаючись на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України, застосовуватиму у майбутньому для того, щоб стати хорошим фахівцем і працювати над кар’єрним зростанням.

  • І останнє, традиційне запитання: «Дмитре, про що Ви мрієте?»

— Про якнайшвидшу перемогу України над країною-агресором, про особисту участь у розбудові квітучої держави, зокрема тваринництва для забезпечення якісними продуктами харчування співвітчизників.

  • Дякуємо Вам, Дмитре, за Ваш вибір – НУБіП України! Чекаємо Вас у стінах провідного факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного НУБіП України. Бажаємо мирного неба і всіх гараздів!

Розмову провела Анна Лихач,
професор кафедри біології тварин

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook