Член ради роботодавців факультету землевпорядкування Володимир Кобилянський: у нинішній час НУБіП надає надзвичайну можливість здобувати якісні знання і практичний досвід

4 серпня 2022, 12:00
факультет землевпорядкування
     Національний університет біоресурсів і природокористування України активно готується до нового навчального року, а питання організованого та безпечного освітнього процесу, у нинішніх умовах безумовно, стає поперед усього. Щоб з’ясувати усі особливості його організації в осінньому семестрі 2022-2023 н.р., 02 серпня 2022 року відбулися робочі зустрічі керівництва факультету землевпорядкування з учасниками освітнього процесу, студентським активом і роботодавцями.
 
     На зустрічі із науково-педагогічним колективом факультету землевпорядкування декан факультету Тарас Євсюков довів до колег графік освітнього процесу 2022-2023 н.р. (https://nubip.edu.ua/node/23920), а його заступник Олександр Шевченко представив складені основний (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u284/fakultet_zemlevporyadkuvannya_18.07.22.xlsx) та спеціальний (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u284/fakultet_zemlevporyadkuvannya_03.08.22_timchasoviy.xlsx) розклади занять на осінній семестр. Останні розроблялися спільно із адміністрацією юридичного факультету та враховують наявну кількість місць в укриттях навчальних корпусу та гуртожитку. Тарас Олексійович зазначив, що навчальний рік для закладів вищої освіти буде непростим, особливо в осінньо-зимовий період. Наше спільне завдання – по максимуму використати теплий період року для проведення лабораторних і практичних занять, роботи з приладами, обладнанням, спеціальним програмним забезпеченням тощо.
     З урахуванням таких обставин, було прийнято рішення про те, що до аудиторних занять з 15 серпня по 17 вересня заступають студенти: 2-3 курсів ОС «Бакалавр» та другого року навчання ОС «Магістр» спеціальності 193 Геодезія та землеустрій. Також необхідно відзначити, що нині геодезичні практики на території Університетського містечка проходять в очному форматі 69 студентів 1-2 курсів, які вже з 15 серпня будуть переведені на наступні курси. Ці здобувачі у першу чергу зрозуміли про важливість і необхідність отримання практичних навичок і вмінь, що формують фахівця у сфері геодезії та землеустрою, схвально відгукуються про очний формат навчання, та й адаптуватися їм до аудиторного навчання буде значно простіше ніж іншим (https://www.youtube.com/watch?v=eUGmFfMLaiI). З 19 вересня відбудеться ротація і заплановано вихід до аудиторій вступників 2022 року та студентів 4 курсу ОС «Бакалавр». Також Тарас Олексійович наголосив про суворе дотримання учасниками освітнього процесу вимог «Інструкції з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році», адже питання безпеки – найголовніше.
     Потому заступник декана Олександр Шевченко детально розповів про аудиторний фонд, що планується включити до розкладу аудиторних занять, алгоритм дій та схеми евакуації з аудиторій до укриття під час попереджувального сигналу «Повітряна тривога», про забезпечення укриття місцями для сидіння, засобами зв’язку та оповіщення, першочерговими елементами захисту, WiFi, системами вентиляції тощо. Олександр Вікторович додав, що формат освітнього процесу планується змішаний: практичні заняття – в аудиторіях та лабораторіях, лекції – дистанційно.
     Звісно ж були питання і відповіді. Їх ставили старший викладач кафедри геодезії та картографії Микола Ковальов, в.о. завідувача кафедри земельного кадастру Наталія Мединська, професор кафедри земельного кадастру Ірина Новаковська, доцент кафедри геодезії та картографії Євгенія Кривов’яз та ін. На завершення зустрічі з науково-педагогічним колективом декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков побажав колегам з новими силами і творчим натхненням розпочати новий навчальний рік.
     Наступна зустріч відбулася зі здобувачами за схожим планом. Участь у ній брали керівництво факультету, старости академічних груп, студентська організація та представники ради роботодавців факультету землевпорядкування. Проходила вона у форматі діалогу. Після виступів декана Тараса Євсюкова і заступника декана Олександра Шевченка, були відповіді на питання, що надійшли на адресу деканату через наперед підготовлену форму (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUGikkq5B8jizcX-82ZY6bgfi7vplxLLthViV_tEYshypU_g/viewform). Загалом вони торкалися питань безпеки освітнього процесу у навчальних корпусах та гуртожитках, навчання студентів, які перебувають закордоном, особливостей поселення тощо. Почули відповіді на свої питання й Артур Радчук, Ліза Пономаренко, Євгенія Соболевська та інші студенти факультету.
     На запрошення декана до зустрічі зі студентами приєдналися й роботодавці. До здобувачів звернувся голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» в Кіровоградській області, керівник провідного інжинірингового підприємства «Базис-континент» Володимир Кобилянський. В першу чергу, Володимир Васильович наголосив, що землевпорядникам і геодезистам отримувати практичні навички дистанційно дуже складно, а часом неможливо. Приємно, що організація навчального процесу в НУБіП України на високому рівні, і кожна ситуація продумана та опрацьована. У нинішній складний час НУБіП надає надзвичайну можливість здобувати якісні знання і практичний досвід, що дуже важливо. І роботодавець надаватиме перевагу завжди тим випускникам, які здобували знання «вживу», а не дистанційно. На завершення Володимир Кобилянський побажав здобувачам і викладачам сил, витримки і натхнення до навчання, адже Україні потрібні кваліфіковані фахівці для повоєнної відбудови країни.
     Від студентського активу виступив голова студентської організації факультету землевпорядкування, волонтер благодійного фонду Сергія Притули Олександр Вертелецький. Олександр також підтвердив, що освітній фронт є надзвичайно важливим для України, як і знання, що будуть потрібні під час відбудови!
    Наостанок декан факультету Тарас Євсюков подякував роботодавцям і здобувачам за участь та конструктивний діалог і побажав студентам сил у новому навчальному році.
 
Ольга Пронь,

студентка факультету землевпорядкування 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook