Думки студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів про очне навчання

4 серпня 2022 року
     Не дивлячись на складну ситуацію в країні колектив нашого університету вцілому, і кожного факультету зокрема, продовжує прикладати усі зусилля для якісної підготовки високоосвічених фахівців. Тому керівництвом університету за погодженням з усіма учасниками освітнього процесу було прийнято виважене рішення розпочати новий навчальний семестр у змішаному, очно-дистанційному форматі. Своїми думками щодо очного навчання з нами поділилися студентки 2 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів Гаврушко Діана та Василенко Ірина.
 
 
     — Можна дуже довго дискутувати про переваги сучасних технологійкаже Діана, але вони ніколи не замінять навчання в аудиторіях. Велика перевага очного навчання в тому, що студенти повністю занурюються в навчальний процес, на відмінну від дистанційного, коли є багато відволікаючих факторів. Контакт між викладачем і студентом при живому спілкуванні неможливо замінити розмовами через екран комп’ютера. Викладач, дивлячись студентам в очі, краще розуміє чи справді вони засвоїли викладений матеріал. Коли студенти самостійно виконують досліди, а не просто переглядають по відео, вони більш зацікавлені в роботі, більш активно ставлять запитання, і одразу мають на них відповідь. Зайшовши до лабораторії, ми мимовільно матимемо змогу перенестись в ті часи, які були до війни. Щотижнево на старостатах ми обговорювали графік навчального процесу, питання початку очного навчання з 15 серпня і наших дій в умовах військового стану. Ми усі усвідомлюємо що очне навчання передусім потрібно нам, як майбутнім фахівцям своєї справи. Адже як можна стати професіоналом не отримавши практичних навичок? Тому ми з нетерпінням чекаємо виходу на очне навчання. Знаємо, що укриття в гуртожитку і навчальних корпусах підготовлені з усією відповідальністю, і сподіваємось нам не доведеться туди спускатися дуже часто. Віримо в якнайскорішу перемогу нашої країни.
 
     — Ще однією суттєвою перевагою очного навчання є спілкування між студентами в корпусах, гуртожитках та за їх межами, на парах і у вільний час, що дозволяє весело проводити його з друзями,додає Ірина. – Це формує відчуття колективу та розвиває комунікативні навички, ефективне набуття яких є можливим лише при очному форматі навчання. Безумовною перевагою є університетське життя, участь в наукових, мистецьких та спортивних подіях. Виступи на конференціях, підготовка, репетиції та організація заходів, як на рівні факультету, так і університету, тренування та вболівання, навіть, просто відвідування заходів – завжди є найяскравішими моментами для учасників цих подій. Ми усі вдячні університету за цю можливість навчатися очно у цей непростий для країни час. Місія військових обороняти нас та нашу Батькіщину, а наша місія, як студентів – здобувати освіту, щоб відбудувати країну та зробити її ще кращою. Наші військові роблять усе, щоб життя знову було без тривог та сирен, а ми не повинні опускати руки та нехтувати їхніми зусиллями. Тому вперед до Знань і Перемоги!
 
Василь Бочков,
заступник декана

 факультету тваринництва та водних біоресурсів 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook