Слово про юбіляра!!!

18 липня 2022 року

 

Академіку Національної академії аграрних наук, відомому вченому в галузі механізації сільськогосподарського виробництва
БУЛГАКОВУ ВОЛОДИМИРУ МИХАЙЛОВИЧУ
сьогодні виповнюється 70 років!!!

 

 

Володимир Михайлович народився 18 липня 1952 році у селі Попівка Корочанського району Бєлгородської області. Інженерну освіту майбутній вчений отримав у Харківському інституті механізації та електрифікації сільського господарства на факультеті механізації сільського господарства, який закінчив у 1974 році з відзнакою.
Наступні три роки молодий спеціаліст удосконалював свої інженерні теоретичні навички в практичній площині у Всесоюзному державному технологічному інституті ремонту та експлуатації машинно-тракторного парку (Українська філія). Набувши практичного досвіду, Володимир Михайлович у 1980 році вступає до аспірантури Української сільськогосподарської академії. У подальші 16 років Володимир Михайлович крок за кроком поступово проходить шлях від асистента до завідувача кафедри механіки і теорії механізмів та машин Національного аграрного університету (нині – НУБіП України).
Булгаков В.М. є учнем академіка П. М. Василенка. Ним проведено ґрунтовні аналітичні дослідження кінематики і динаміки бурякозбиральних машин та інших машинних агрегатів, стійкості руху при виконанні технологічного процесу збирання буряків, а також окремих робочих органів буряко- та картоплезбиральних машин. Складені нові диференціальні рівняння руху частинок добрив при відцентровому розсіюванні. Здійснено фундаментальні теоретичні та експериментальні дослідження удосконалених корене-, картопле- та льонозбиральних машин і їхніх робочих органів. Ці конструкції машин було упроваджено на Дніпропетровському і Тернопільському комбайнових заводах. Створено новий комплекс бурякозбиральних машин для фермерських господарств – КПФ-1,5 і ККП-3А та багато ін.
Науковий доробок академіка Булгакова В.М. є неосяжним – це більш, ніж 1340 наукових праць, у тому числі 22 монографії, 34 – підручники та навчальні посібники. Більш ніж 250 наукових праць надруковано за кордоном англійською, німецькою, французькою, польською та іншими мовами (в тому числі 185 статей надруковано в наукометричній базі Scopus). Володимир Михайлович має більше 850 авторських свідоцтв та патентів на винаходи, а також міжнародні патенти: 3 (Естонія) та 2 (Словаччина). Ним видано 8 монографій в країнах ЄС англійською мовою: 1 (Швейцарія); 5 (Болгарія) та 2 (Польща). Під його науковим керівництвом були підготовлені 6 докторів та 14 кандидатів технічних наук.
Ми впевнені, що попереду у Володимира Михайловича Булгакова ще багато корисних справ, які, прислужаться на користь аграрної науки та процвітання Національного університету біоресурсів і природокористування України. 
Тож бажаємо ювілярові міцного здоров'я, благополуччя в родині, натхнення та здійснення всіх планів і мрій!

 

Колектив факультету конструювання 
та дизайну НУБіП України.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook