Підписання обхідних листів та заміна втрачених книг: роз’яснення від наукової бібліотеки

5 липня 2022 року
    Ось і підійшов до завершення другий навчальний семестр і настала «гаряча пора» підписання обхідних листів. Саме тому впродовж червня та ще й першої половини липня студенти активно звертаються до нашої книгозбірні для того, щоб повернути отримані раніше книги та підписати обхідні листи.

   Розуміючи реалії сьогодення, наша бібліотека дещо скоригувала підписання обхідних листів. Насамперед, щоб спростити цю процедуру, ми заздалегідь узгодили з заступниками деканів терміни отримання нами обхідних листів студентів випускних курсів та підписували їх централізовано і досить швидко, а якщо у студентів залишалися книги, то зв’язувалися з ними з кожним особисто та домовлялися про найкращий спосіб повернення книг до бібліотеки або їх заміни.
    Нам приємно відзначити, що більшість студентів досить відповідально поставились до необхідності повернення книг до бібліотеки, і цими виданнями зможуть користуватися інші студенти протягом наступного семестру.

       Тож, хочемо ще раз наголосити на деяких важливих моментах при підписанні обхідних листів:

  • дізнатись, які саме книги є на вашому читацькому формулярі, можна надіславши нам запит на електронну адресу [email protected];
  • користувачі, які не мають можливості особисто відвідати бібліотеку та повернути навчальні видання, можуть надіслати книги до одного з відділень «Нової пошти», попередньо узгодивши це з працівниками бібліотеки за електронною поштою [email protected]

     Однак що ж робити, у випадку втрати книги з бібліотеки:

  • замінити втрачену книгу такою ж;
  • якщо неможливо замінити втрачену книгу такою ж, то можна замінити її аналогічною або відповідною до освітньої програми, при цьому саме працівник бібліотеки зможе допомогти підібрати таке видання;
  • можна придбати у видавничому відділі університету (навч. к. 17) книгу, яка надрукована на замовлення бібліотеки саме для заміни втрачених користувачами книг.

    Слід зауважити, що наразі понад 40 прим. втрачених користувачами книг замінено новими сучасними виданнями, що надруковані в університетському видавничому відділі, серед них найбільша кількість – це книга «Збірник задач з математики».

    Загалом, у видавничому відділі у 2022 р. надруковано 3 назви (65 примірників) для реалізації та заміни втрачених книг користувачами бібліотеки, з них 44 примірники видань студенти викупили і передали до нашої книгозбірні.
 Наразі, підписати обхідні листи можна у центральній бібліотеці (навч. корпус 4, кім. 30), де працівники бібліотеки допоможуть і проконсультують за потреби.

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook