Проведення державної атестації студентів ОС «Бакалавр», підготовка до нового навчального року, профорієнтаційна робота - у фокусі вченої ради агробіологічного факультету

18 червня 2022 року

17 червня відбулося засідання вченої ради агробіологічного факультету в змішаному форматі. На засіданні заслухали результати складання кваліфікаційного іспиту, розглянули питання щодо підготовки до нового навчального року, профорієнтаційної роботи і формування контингенту студентів факультету. Розпочала засідання декан агробіологічного факультету, Оксана Тонха із затвердження порядку денного вченої ради. 

Про проведення державної атестації студентів ОС «Бакалавр» денної та заочної форм навчання зі спеціальності 201 «Агрономія» виступив голова державної атестаційної комісії Борис Мазур. Доповідач оголосив склад комісії, терміни роботи та проаналізував результати проведення державного атестаційного іспиту студентами заочної та денної форми навчання. Відмітив кількість студентів, що взяла участь в написанні іспиту та оприлюднив результати написання з детальним аналізом. Зосередив увагу присутніх на відповідальності членів комісії і порекомендував проведення співбесіди з студентами після написання іспиту. Відмітив недоліки та не доопрацювання в складанні запитань, особливо задач, що вимагали розрахунків.

Член державної атестаційної комісії спеціальності 203 «Садівництво і виноградарство» Віра Кутовенко, оприлюднила результати державного атестаційного іспиту студентів заочної та денної форми навчання спеціальності 203. Також вказала на необхідність співбесіди після написання іспиту, особливо стосовно запитань з розрахунками.

Про організацію навчального процесу в новому 2022-2023 навчальному році слухали інформацію Тонхи Оксани Леонідівни, яка висвітлила графік освітнього процесу. Згідно листа міністерства освіти і науки від 21.0402022 № 1/433422 студенти навчатимуся за змішаним форматом, зробила детальний аналіз виходу студентів на навчання різних курсів. Відмітила необхідність організації укриття за кількістю студентів в навчальних корпусах та гуртожитках. Зосередила увагу присутніх на великій відповідальності викладачів за здоров’я та життя студентів в умовах воєнного стану. Оксана Леонідівна зупинилася також на результатах літньої екзаменаційної сесії. Відмітила відвідування студентів та ліквідацію заборгованостей.

Про стан профорієнтаційної роботи на факультеті слухали інформацію доцента кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександра Цизя, який проінформував присутніх про особливості вступної компанії  в умовах воєнного стану. Вказав на важливість роботи з випускниками коледжів та порекомендував особливо звернути увагу на особливості вступу.

Директор НДІ рослинництва і ґрунтознавства Дмитро Літвінов ознайомив з основними завданнями на які необхідно звернути увагу, а саме активізувати публікаційну активність викладачів,  роботу з наповнення спеціального фонду та співпрацю з агробізнесом.

Секретар навчально-методичної комісії Анатолій Бобер представив на розгляд присутнім навчальні підручники та методичні розробки, які одноголосно були підтримані.

 

На засіданні грамотами були нагороджені кращі студентські наукові гуртки

На засіданні було розглянуто й ряд інших важливих питань життєдіяльності факультету

 

Ніна Бикіна, секретар вченої ради агробіологічного факультету

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook