Фахівці міжрегіональних управлінь Держпродспоживслужби України на державному кордоні підвищили кваліфікацію в НУБіП України

18 червня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   З 6 по 17 червня 2022 р. на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно підвищували кваліфікацію керівникам і спеціалістам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби. Згідно плану-графіку навчання проходили фахівці міжрегіональних управлінь Держпродспоживслужби України на державному кордоні.

   Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

  • Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

  • Основи роботи інформаційної системи «Центр моніторингу благополуччя у скотарстві»

  • Антибіотикорезистентність мікроорганізмів – сучасний стан та перспективи.

  • Актуальність впровадження системи моніторингу виробництва, обігу та застосування антимікробних ветеринарних препаратів в Україні.

  • Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.

  • ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

  • Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

  • Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

  • Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

  • Профілактика, діагностика інвазійних хвороб тварин та їх лікування

   Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, були висвітлені правила прийому до НУБіП України у 2022 році та переваги навчання в нашому університеті. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

   Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

   Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

   У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті.

   Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.

Григорій Бойко
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії
відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook